Početna » У СУБОТУ СВАKА ЖЕНА ТРЕБА ДА ИСПОШТУЈЕ САМО 1 СТВАР: Веровање за СУТРАШЊИ ПРАЗНИK крије јаку ПОРУKУ

У СУБОТУ СВАKА ЖЕНА ТРЕБА ДА ИСПОШТУЈЕ САМО 1 СТВАР: Веровање за СУТРАШЊИ ПРАЗНИK крије јаку ПОРУKУ

Сутра, на дан посвећен Марти и Марији, урадите само једну ствар: оставите све и посветите се Богу и молитви

од Паланка данас
0 Коментар

 

Српска православна црква и верници сутра обележавају дан посвећен светим миросницама Марти и Марији.

Прича о Марти и Марији и моменту када их је посетио Исус Христ је добро позната свима који су читали Библију и слушали богослужења. Овај пут вас подсећамо на њу:„Док су они тако путовали, уђе Исус у једно село. Жена нека, именом Марта, прими га у кућу. Имала је сестру која се звала Марија. Она седе до ногу Господинових и слушаше реч његову. А Марта беше сва заузета послуживањем па приступи и рече: »Господине, зар не мариш што ме сестра саму оставила послуживати? Реци јој дакле да ми помогне.«“ (Лука 10, 38-40)

У Лукином еванђељу читамо како је Исус ушао у неко село и дочекала га је Марта. Марта је можда била добар домаћин, она је дочекала Исуса у свој дом, и она је послуживала. Марија је, с друге стране, села и слушала Исусову проповед.

Чини се како је Марта била заокупљена угошћивањем и припремом. Толико се бринула да све буде у реду да је од Господина Исуса затражила да Марији нареди да јој помогне.

Је ли Марта погрешила што се наљутила на Марију?

У својим очима, није, но Исус је сматрао да јесте.

Многи од нас то не желе признати, но попут Марте смо. Kада смо у присуству Бога, радије се бринемо за ситнице. У нашој жељи да служимо често се концентришемо на небитне ствари, уместо на Исуса Христа.

Многи од нас су попут Марте. Не можемо се помолити због много посла којег имамо. Не можемо стати на тренутак и читати Библију зато што имамо неке рокове.

Хришћани слични Марти не могу се усмерити на Христа зато што су усмерени на хришћанство и цркву – више на институцију и зграду, него на Бога.

Марија је једноставно села и помислила: „Остало може чекати, Исус је овде и своје ћу време посветити њему.“

Сутра, на дан посвећен Марти и Марији, урадите само једну ствар: оставите све и посветите се Богу и молитви.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept