Početna » УБИЦАМА СТЕФАНА ФИЛИЋА ИЗРЕЧЕНА ДРУГОСТЕПЕНА ПРЕСУДА-ЕВО НА КОЛИКО СУ ОСУЂЕНИ

УБИЦАМА СТЕФАНА ФИЛИЋА ИЗРЕЧЕНА ДРУГОСТЕПЕНА ПРЕСУДА-ЕВО НА КОЛИКО СУ ОСУЂЕНИ

Пред Вишим судом у Смедереву изречена је другостепена пресуда Николи Бојовићу и Митру Пандуревићу, који су оглашени кривим за убиство Стефана Филића у Великој Плани испред ноћног клуба „Бродолом“ 2. фебруара 2020. године. Бојовић је осуђен на 18 година затвора, а Пандуревић на казну од 15 година затвора.

од Паланка данас
0 Коментар

Тако су, практично, потврђене казне које су изречене и првостепеном пресудом, на коју су се жалили, свако из свог разлога, и Виши јавни тужилац у Смедереву, окривљени Митар Пандуревић и његови браниоци, као и бранилац окривљеног Николе Бојовића.Пресуду од 5. фебруара 2022. је Апелациони суд у августу те године укинуо и вратио и предмет вратио на поновно суђење.

Више јавно тужилаштво у Смедереву, подсетимо, теретило је њих двојицу за тешко убиство у саизвршилаштву при безобзирном насилничком понашању. Отежавајућа околност била су њихова ранија кривична дела са елементима насиља, а олакшавајућа за Бојовића, који је добио 18 година затвора, како је речено, то што је изразио кајање.

Они су нанели Филићу више удараца песницама у главу, а док је лежао на земљи без свести, Бојовић га је шутнуо ногом у главу. Пребијање несрећног младића одиграло се испред ноћног клуба, када је Филић претрпео смртоносне повреде покушавајући да заштити свог брата од оптужених. Према изјавама сведока и снимцима, утврђено је да су Стефана Филића, и поред тога што је лежао непомичан, оптужени наставили да шутирају у главу, а наведено је и то, како се током суђења могло чути, да Стефан Филић, није нанео ниједан ударац осуђенима.

Суд је потврдио да су при безобзирном и насилничком понашању,заједничким деловањем, лишили живота Стефана Филића, као и даје Пандуревићево саизвршилаштво неспорно утврђено, да је он заједничким деловањем са окривљеним Бојовићем, усмртио Стефана, што је Апелациони суд оспоравао.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept