Početna » УНАПРЕЋЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ УЗ ПОДРШКУ ЕУ

УНАПРЕЋЕЊЕ СОЦИЈАЛНИХ УСЛУГА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ УЗ ПОДРШКУ ЕУ

Уз подршку Европске уније, преко програма ЕУ ПРО Плус који се спроводи у сарадњи са Министарством за европске интеграције, социјалне услуге ће бити унапређене у 23 локалне самоуправе у регионима Шумадије и западне Србије и Јужне и источне Србије, међу којима је и Велика Плана.

Наиме, ЕУ ће са 521.629 евра подржати 20 пројеката које ће организације цивилног друштва реализовати самостално или у партнерству са локалним самоуправама како би се унапредио квалитет и одрживост социјалних услуга доступних на локалном нивоу.

Поред Велике Плане, локалне самоуправе на чијој територији ће бити реализовани пројекти су и Kуршумлија, Пријепоље, Бојник, Лебане, Kраљево, Kрагујевац, Бор, Зајечар, Неготин, Лесковац, Бабушница, Трстеник, Сокобања, Уб, Ћићевац, Чајетина, Нови Пазар, Лозница, Ражањ, Ниш, Ћуприја, Житорађа.Пројекти су одобрени у оквиру јавног позива за унапређење социјалних услуга а чије спровођење је подржало и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Од укупно 90 пристиглих предлога, 20 пројеката, који су оцењени као најбољи, добиће подршку у висини од 10.000 до 30.000 евра за активности које ће се, између осталог, фокусирати на побољшање услуга усмерених на децу и младе укључујући услуге лични пратилац детета, неурофидбек терапију, дневне боравке за децу са инвалидитетом и проблемима у понашању, дневни боравак за децу која живе и раде на улици, али и услуге помоћи у кући одраслима и старијим лицима, личну асистенцију за особе са инвалидитетом и друге услуге.

Поред побољшања спремности и отпорности првенствено јавних институција али и других пружалаца социјалних услуга за могуће будуће ванредне ситуације и периоде криза, одобрени пројекти треба да допринесу и смањењу негативних утицаја ковида на квалитет живота рањивих група.

Листа одобрених пројеката је доступна је овде на интернет страници ЕУ ПРО Плус програма.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept