Početna » УРУЧЕНА НАГРАДА ОШ „ОЛГИ МИЛОШЕВИЋ“ У ИЗАЗОВУ „ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“

УРУЧЕНА НАГРАДА ОШ „ОЛГИ МИЛОШЕВИЋ“ У ИЗАЗОВУ „ТРЧИМ ЗА ШКОЛУ“

Награда у изазову „Трчим за школу“ за OШ „Oлга Милошевић” је најбољи могући увод у 2023. годину и представља мотив да будемо још бољи и успешнији

Гимназија Смедерево била је домаћин доделе награда најуспешнијим школама које су учествовале у TreninGO изазову „Трчим за школу“.

Извршни директор Олимпијског комитета Србије, Дамир Штајнер, доделио је награду (200 000 РСД) Основној школи “Олга Милошевић” са претрчаних 22.374 km и том приликом честитао победницима, али и свим осталим школама на ангажовању и труду током трајања изазова и истакао: “Већ пет година уназад кроз Европску недељу спорта промовишемо физичку активност и здрав начин живота, а TreninGO изазов “Трчим за школу” је само једна у низу таквих активности. Драго ми је да су наставници заједно са ученицима узели учешће у овогодишњем TreninGO изазову и претрчали више од 100.000 km.
С обзиром да је број километара у односу на прошлу годину увећан 10 пута, нема сумње да је циљ у потпуности остварен. Поред тога што сте били физички активни и самим тим урадили нешто корисно за своје здравље, својим ангажовањем сте промовисали и олимпијске вредности, пре свега, поштовање, изузетност и пријатељство и показали прави тимски дух. Надам се да ћемо и наредних година наставити да успешно спроводимо ову акцију и да укључимо још више школа широм земље. Захваљујем се и нашим партнерима који су препознали значај ове акције, а посебно ЕУ Делегацији у Србији и Савезу за школски спорт Србије.”
Традиционални изазов „Трчим за школу“ и ове године привукао је велику пажњу – скоро 5.000 учесника претрчало је више од 100.000 километара, што је више од укупног броја претрчаних километара у претходна три изазова. Награде у виду спортске опреме и реквизита за прве три школе је обезбедила Делегација Европске уније у Србији.
Хвала свима који су показали солидарност у овој акцији и омогућили нам да сабирањем свих наших пређених километара освојимо вредну награду. Ваша добра воља и спортско срце су нам помогли да остваримо свој циљ!

 

 

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept