Početna » УСКРС – ТРАДИЦИЈА И ОБИЧАЈИ; Тематски дан у школи у Башину

УСКРС – ТРАДИЦИЈА И ОБИЧАЈИ; Тематски дан у школи у Башину

од Паланка данас
0 Коментар
439935895 449494644241635 2939343066936232312 N
Највећи хришћански празник обележен је у школи ,,Милија Ракић“, одељењу у Башину. Реализован је тематски дан ,,Ускрс – традиција и обичаји“.
Ученици су током целог наставног дана, часове посветили овом радосном празнику. Смењивали су се часови српског језика, математике, света око нас, ликовне култре, музичке културе. Учило се, забављало и дружило. Ученици су научили да је обичај устаљен начин понашања за неки одређени празник. То је традицијом пренет начин понашања који се у народу поштује и ради, увек када дође неки празник. Постоје обичаји који се везују само за један народ тј. обичаји које само ми поштујемо, али и они који се поштују и обављају широм света. Ученици су се упознали са обичајима везаним за Ускрс: фарбање јаја, куцање јајима, симболика поклањања јаја, поздрављање у време ускршњих празника. Традиција је преношење обичаја са генерације на генерацију, па тако и ми данас заједно са нашим породицама поштујемо и обављамо обичаје које су некада за празнике поштовали наши преци: баке, деке, прадеде и прабабе…

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept