Početna » ВАЖНИ САВЕТИ ЗА ОЧУВАЊЕ ЗДРАВЉА Онколози откривају како се они штите од најтежих болести

ВАЖНИ САВЕТИ ЗА ОЧУВАЊЕ ЗДРАВЉА Онколози откривају како се они штите од најтежих болести

Постоје савети за очување здравља, али да ли сте се икада запитали како се чувају и штите они који вас лече?

Иако су прилично непопуларни, онколози саветују шта да учините како не бисте завршили у њиховој ординацији.

Основно и примарно правило јесте да се редовно иде на прегледе.“Јако сам опрезна и увек идем на превентивне прегледе “, изјавила је др Ејми Тирстен, онколог, која додаје да касна дијагноза може довести до ране смрти због царцинома. Она саветује да вам следећи прегледи постану рутина: Колоноскопија, папа тест, мамографија. Такође, многи од њих препоручују редовно вежбање:

“Ми онколози сваки дан трчимо или ходамо како би спречили рак. Покушавам да вежбам сваки дан 30 минута како би остала у форми. Сви знамо да ће редовно вежбање помоћи у многим ситуацијама, а ако изгубите и само неколико килограма, чините велику ствар за здравље”, каже др Тирстен. Наглашавају да је дружење изузетно битно, јер је човек друштвено биће

“Препознајте ко вас воли и пустите га у свој живот”, наглашава др. Дон Дизон, шеф онкологије са универзитета „Браун“. Било да се ради о партнеру, деци, пријатељу или цркви, те су везе врло важне за добро здравље, а социјална изолација је повезана с већим шансама за развој тешких болести.

Онколог Алисон Бексли неке ствари никада не би направила како би заштитила здравље.

“С обзиром на мој свакодневни рад, јако сам свесна везе између рака црева и конзумације црвеног меса. Једем га врло мало, а још ређе ћу појести процесуирано црвено месо “, истакла је она.

Krstarica.comYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept