Početna » ВАЖНО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: ОБЈАВЉЕН ИЗНОС ДОПРИНОСА ЗА ПИО И ЗДРАВСТВЕНО

ВАЖНО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: ОБЈАВЉЕН ИЗНОС ДОПРИНОСА ЗА ПИО И ЗДРАВСТВЕНО

од Паланка данас
0 Коментар

Пореска управа објавила је обрачун доприноса за обавезно социјално осигурање пољопривредника за 2024. годину Најнижа месечна основица за пољопривреднике за 2024. годину утврђена је на износ од 40.143, а годишња основица је 481.716 динара.Стопе доприноса за обавезно социјално осигурање за обавезан ПИО су 24 посто, а за здравствено 10,3 одсто.

Утврђен годишњи износ доприноса за обавезно социјално осигурање за 2024. годину обвезник плаћа у једнаким тромесечним ратама у року од 45 дана од дана почетка тромесечја.

Уз решења о утврђеним пореским обавезама штампани су и попуњени налози за уплату са свим неопходним подацима, који служе као пример на који начин треба исправно попунити налог за уплату. Износ за уплату опредељује обвезник у складу са износом тромесечних аконтација, а омогућен је и QР код, чијим скенирањем се путем апликације за електронско банкарство добијају подаци неопходни за уплату, наводи се у саопштењу Пореске управе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept