Početna » ВЕЧЕРАС ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ У НЕБО, АKО ВИДИТЕ ОВО ИСПУНИЋЕ ВАМ СЕ ЖЕЉА: Жене уздржавајте се од ОВИХ СТВАРИ!

ВЕЧЕРАС ОБАВЕЗНО ПОГЛЕДАЈТЕ У НЕБО, АKО ВИДИТЕ ОВО ИСПУНИЋЕ ВАМ СЕ ЖЕЉА: Жене уздржавајте се од ОВИХ СТВАРИ!

Часни Kрст се простирао над Голготом па све до изнад Горе Маслинске, удаљене петнаест стадија од Голготе

од Паланка данас
0 Коментар

На данашњи дан на небу изнад Јерусалима, у дане који су познати под називом Свете Педесетнице, у 9 сати ујутру 357. године указао се Часни крст господњи, дан када су неверници престали да сумњају! Сви они који су сумњали у Сина Божјег у великом страху и дивљењу су посматрали то небеско знамење, које је сијало неописивом светлошћу, јачом од сунчеве.Часни Kрст се простирао над Голготом па све до изнад Горе Маслинске, удаљене петнаест стадија од Голготе. Ширина Часнога Kрста одговарала је његовој дужини. А лепота Kрста беше као лепота најлепше дуге, те привуче на себе погледе свију. И сви напустише своје послове, било ручне или домаће и, изашавши из кућа, са пажњом и страхом посматраху то пречудно знамење.

Повод за појаву крста је случај наслеђивања царског преста Kонстантина Великог од стране његовог сина Kонстанција, који је био доказани јеретик. За разлику од њега, сви грађани Јерусалема похитали су у цркву, како би једногласно прослављали име Исуса Христа.

Тада се неверници и јеретици, непријатељи и хулитељи Христовог Божанства, испунише стида, видећи у појави Kрста тако велику божанску славу и силу Господа Христа. И на тај начин сама стварност посведочи тада, да је хришћанска вера – права, истинита и благочестива, и не од виспрених речи спољашње мудрости људске састављена, већ откривењем и силом Духа Светога потврђивана, и небеским знамењима и чудесима посведочавана.

Ово приказање било је разлог да многи прихвате православље, да се покају и приме свето крштење.

Према народним обичајима, у касним вечерњим сатима ваља гледати у небо и ако видите четири звезде, постављене тако да образују крст, испуниће вам се жеља. Такође, данас треба да се уздржавате од било каквих женских послова, попут шивења, хеклања, веза…Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept