Početna » ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАЛИХ МАТУРАНАТА за упис у средње стручне школе! Ево који су им СМЕРОВИ најинтересантнији

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МАЛИХ МАТУРАНАТА за упис у средње стручне школе! Ево који су им СМЕРОВИ најинтересантнији

Интересовање за упис у средње стручне школе је изузетно велико код малих матураната, а нарочито су популарне електротехничке школе и Ваздухопловна академија, саопштио је данас Форум средњих стручних школа.

од Паланка данас
0 Коментар

 

Форум наводи да су у Електротехничкој школи Никола Тесла у Београду тражени смерови електротехничар информационих технологија и администратор рачунарских мрежа, док је у новосадској електротехничкој школи Михајло Пупин популаран и смер електротехничар рачунара.Изузетно интересовање код малих матураната изазвала је и Ваздухопловна академија, нарочито за смер техничара ваздушног саобраћаја, имајући у виду да је након завршене Ваздухопловне академије посао са добрим условима рада и платом загарантован, истиче се у саопштењу Форума.

Велико интересовање влада и за медицинске школе, како у Београду, тако и у другим градовима.

У Медицинској школи у Новом Пазару за упис на смер медицински техничар, прошле године било неопходно сакупити преко 90 поена, док је у Крагујевцу за исти смер последњи уписани имао преко 88 поена.

Традиционално су тражени и угоститељски, економски и правни профили, наводе из Форума и додају да је посебно популаран био смер кулинарски техничар.

Како кажу из Форума, последњих година расте интересовање и за економске школе, посебно за смерове економски техничар и финансијско-рачуноводствени техничар.

По интересовању малих матураната не заостају ни правно-пословне школе у Србији где је за упис прошле године било неопходно сакупити близу 80 поена.

У саопштењу се наводи и да осмаци радо уписују гимназије.

У Београду, према званичним подацима, највише осмака жели да упише Трећу београдску, и то природно-математички смер.

Последњи ученик који је уписао овај смер прошле године, остварио је чак 95,65 бодова.

Општи смер популаран је у Десетој београдској гимназији и за њега је прошле године било потребно 91,55 бодова.

У гимназији Јован Јовановић Змај у Новом Саду за природно-математички смер било је потребно минимум 96,38 поена.

Из форума тврде да се последњих година показује да велико интересовање код малих матураната изазивају трогодишњи занати попут фризера, масера, месара и других.

Како кажу, средње стручно образовање даје деци оспособљавање за рад одмах по завршетку школовања, али и могућност за наставак стручног образовања.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept