Početna » ВЕЉКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ ПАЛАНКЕ И АЛЕКСА НИКОЛИЋ ИЗ СМЕДЕРЕВА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ ЗА ФИНАЛЕ ЕВРОПСКЕ ЛИГЕ МЛАДИХ

ВЕЉКО ЈОВАНОВИЋ ИЗ ПАЛАНКЕ И АЛЕКСА НИКОЛИЋ ИЗ СМЕДЕРЕВА У РЕПРЕЗЕНТАЦИЈИ СРБИЈЕ ЗА ФИНАЛЕ ЕВРОПСКЕ ЛИГЕ МЛАДИХ

од Паланка данас
0 Коментар

Од 29. септембра до 2. октобра у Будимпешти ће бити одржан финални турнир Европске лиге младих ваздушним оружјем. Обе селекције Србије, и пушком и пиштољем, у Лиги у којој учествују стрелци од 14 до 19 година, пласирале су се међу осам најбољих освајањем других места у квалификацијама Региона Исток у Осијеку, а боје Србије у Будмипешти браниће и Алекса Николић из Смедерева и Вељко Јовановић из Смедеревске Паланке.

Стручни штаб Стрељачког савеза Србије одредио је следећи састав:

Пушка – млађе јуниорке: Александра Хавран (Јединство Стара Пазова), Ања Kнежевић (Нови Београд-Ушће), Љиљана Цветковић (Ниш 1881), млађи јуниори: Алекса Ракоњац (Панчево 1813), Вељко Јовановић (Јасеница, Смедеревска Паланка), Урош Алексић („Чика Мата“, Kрагујевац).

Пиштољ – млађе јуниорке: Елеонора Радуловић (Олимпик 011, Београд), Олга Стојановић („Алекса Дејовић“, Ужице), Марта Нововић („Драган Јевтић Шкепо“, Горњи Милановац), млађи јуниори: Марко Нинковић (Панчево 1813), Лука Милошевић (Академац, Београд), Алекса Николић (Смедерево).

Стручни штаб: Иван Манојловић (вођа пута), Саша Икер (пушка), Стефан Вишекруна (пиштољ).

Сем Србије, две екипе на финалном турниру имаће домаћин Мађарска, Италија, Шведска и Украјина.

У такмичењу пушком учествоваће Норвешка, Мађарска, Италија, Чешка, Естонија, Шведска, Украјина, Србија.

За медаље пиштољем бориће се Италија, Пољска, Летонија, Мађарска, Шведска, Шпанија, Украјина, Србија.

На финалном турниру осам екипа ће, непосредно пред такмичење, жребом бити подељено у две групе. После надметања по групама, у коме се све екипе међусобно састају, првопласирани иду у меч за злато, а другопласиране екипе у дуел за бронзу. Екипе морају бити мешовите (мушко-женске).

Због последица пандемије коронавируса Европска лига младих није организована 2020. и 2021. На претходном финалном турниру, одржаном 2019, такође у Будимпешти, Србија је освојила сребро у такмичењу пушком.

Фото Стрељачки савез Србије

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept