Početna » (ВИДЕО)  “АМФИТЕАТАР КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ” У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

(ВИДЕО)  „АМФИТЕАТАР КУЛТУРЕ И УМЕТНОСТИ“ У ПАЛАНАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар
 Манифестација је одржана у оквиру пројекта „Научимо жирафећи језик“ – обука младих за примену техника ненасилне комуникације и мирног решавања сукоба.

Вршњачки едукатори у проширеном саставу: Милена Миливојевић, Анђела Ивановић, Дуња Петровић, Миљана Марковић, Сара Николић и Андрија Дрљача, обратили су се институцијама културе и науке у нашем граду, Историјском архиву, Народном музеју и Градској библиотеци. Задовољство је било обострано, сарадња одлична. Историјски архив је гостовао са делом своје нове изложбе старих поштанских маркица, дописница, честитки и разгледница, Народни музеј је изложио Култну скупину ( жртвеници, фигурина), из етно збирке биле су ту гусле. Изложба Народног музеја употпуњена је сликом Мишка Јелића ,,Крстовдански вашар“, Драгољуба Вуксановића ,,Аутопортрет“ и Анастаса Јовановића ,,Срби око певача“. Градски библиотекари су, у сарадњи са вршњачким едукаторима, издвојили наслове које су сматрали занимљивим за ученике гимназије и изложили их у холу школе.

Амфитеатар културе и уметности је свечано отворен у 9.30, а изложба је трајала до11h.

У току тог времена ученици су имали прилику да погледају изложбу и да се друже, а постављали су и питања нашим гостима из Историјског архива, Народног музеја и Градске библиотеке. Изложба је протекла у пријатној атмосфери.
Координатор пројекта и организатор данашњег догађаја испред Паланачке гимназије је наставник српског језика и књижевности Бојана Ђорђевић. Техничку подршку пружио је наставник уметности и дизајна Милош Јанојлић, савете за организацију простора дао је наставник ликовне културе Зоран Тодоровић. Медији из Смедеревске Паланке и Велике Плане су пропратили нашу свечаност.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept