Početna » (ВИДЕО) ИСТОРИЈСКИ АРХИВ „ВЕРОСЛАВА ВЕЉАШЕВИЋ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ОБЕЛЕЖИО 55. РОЂЕНДАН

(ВИДЕО) ИСТОРИЈСКИ АРХИВ „ВЕРОСЛАВА ВЕЉАШЕВИЋ“ ИЗ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ ОБЕЛЕЖИО 55. РОЂЕНДАН

Данас је обележено 55.година рада и постојања Историјског архива „Верослава Вељашевић“ уз бројне госте, директоре Архива из читаве Србије, директора Архива „Југославија“ као и директора Државног архива Србије.   Архив „Верослава Вељашевић“ успешно ради, постиже одличне резултате, и један је од најуређенијих архива у Србији.

У оквиру културно-просветне делатности Архив годишње спроводи неколико изложби које бележе велики број посетилаца, нарочито ђачких посета.

Као истакнута међуопштинска установа културе и заштите, Архив врши и издавачку делатност, која је  заснована на озбиљним истраживањима наших архивиста. У протеклим годинама Архив је издао монографске студије и информативне билтене на теме локалног, али и ширег домена и значаја. За постизање оваквих резултата заслужни су запослени у Историјском архиву и хвала им на преданом раду и ангажовању.

Велику захвалност Архив и локлана самоуправа дугују Министарству културе на подршци свих ових година. Од 2018. године па до данас реализовано је много пројеката које је финансирало Министарство културе, а који су умногоме допринели развоју и осавремењавању паланачког архива. Министарство је бројне пројекте подржало са преко 12 милиона динара, док је локална самоуправа учествовала са око 8 милиона динара.

Локална самоуправа ће наставити да унапређује рад свих установа културе у нашем граду и у наредном периоду, са посебним освртом на Историјски архив „Верослава Вељашевић“.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept