Početna » (ВИДЕО) ЈАНА СТОЈАКОВИЋ ПРЕДСТАВИЛА СВОЈА ДЕЛА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

(ВИДЕО) ЈАНА СТОЈАКОВИЋ ПРЕДСТАВИЛА СВОЈА ДЕЛА У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

У Галерији савремене уметности у Смедеревској Паланци, представљена су дела Јане Стојаковић. Њена самостална изложба носи име "Отпор новој сегрегција"

од Паланка данас
0 Коментар

Посматрајући дела Јане Стојаковић намеће нам се да ауторка покреће два велика питања: прво, питање друштвено-етичких последица нових достигнућа у технологији и науци, и друго, питање нових класа:– Kод Јане Стојаковић, то су људи-вепрови, људи-пацови и људи-бубашвабе. Хиперреализам, у надреалном контексту добија додатну застрашујућу димензију, у овом пројекту потпуно функционалну, у циљу опомене, аларма или просто, интензивног афективног доживљаја, који, кроз визуелни наратив уздрмава и освешћује…

Јана Стојаковић је рођена 1981. у Београду где живи и ради. Тренутно је на докторским студијама на Факултету ликовних уметности у Београду. Мастер из ликовне уметности стиче на Челси колеџу за уметност и дизајн (Chelsea College of Art & Design), у класи професора Бриан Цхалклеy, у Лондону, на Универзитету уметности, 2009. Диплому попстдипломских студија (Постградуате Диплома ин Фине Арт) добија на истом колеџу 2008. Дипломирала је сликарство у класи проф. Чедомира Васића 2006. године на Факултету ликовних уметности у Београду. Исте године завршава Студије рода при Факултету политичких наука, Универзитета у Београду.

Добитница је Стипендије Владе – Фонда за младе таленте Републике Србије за годину 2005-2006. и Стипендије Министарства просвете и спорта 2004-2005. године.

Излагала је на великом броју самосталних и групних изложби у земљи и иностранству.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept