Početna » (ВИДЕО) “НЕКУДИМ У СРЕДЊЕМ ВЕКУ” ПРЕДАВАЊЕ ДР АЛЕКСАНДРА КРСТИЋА У ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) „НЕКУДИМ У СРЕДЊЕМ ВЕКУ“ ПРЕДАВАЊЕ ДР АЛЕКСАНДРА КРСТИЋА У ПАЛАНЦИ

од Паланка данас
0 Коментар

У Историјском архиву „Верослава Вељашевић“ у Смедеревској Паланци, др Александар Крстић, виши научни сарадник Историјског института из Београда, одржао је предавање на тему НЕКУДИМ У СРЕДЊЕМ ВЕКУ.Биографија др Александра Крстића

Рођен је у Београду (1971) где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је 1998. године на Одељењу за историју Филозофског факултета у Београду, где је 2005. одбранио магистарску тезу „Средње Подунавље и Доња Посавина (1402–1541)“Докторску дисертацију „Чланови династија југоисточне Европе у средњовековној Угарској“ одбранио је 2014. на Филозофском факултету у Новом Саду.
Потпредседник је и члан Управног одбора научног удружења Центар за напредне средњовековне студије са седиштем у Београду.

У Историјском институту радио је од 2000. као стипендиста Тржишта рада, а од 2002. је у сталном радном односу. Члан је редакције Историјског часописа.

Области истраживања: политичка, друштвена и привредна историја српских земаља и југоисточне Европе у позном средњем веку и српско-угарски односи, историјска географија и демографија и помоћне историјске науке.

 


Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept