Početna » (ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „БОЖАНСТВЕНА СВЕТЛОСТ“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

(ВИДЕО) ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ „БОЖАНСТВЕНА СВЕТЛОСТ“ У ГАЛЕРИЈИ САВРЕМЕНЕ УМЕТНОСТИ

од Паланка данас
0 Коментар

 

У четвртак, 1. децембра, у Галерији савремене уметности свечано је отворена изложба „Божанствена светлост“ Војислава Луковића.

Војислав Луковић је самостални уметник, дипломирао сликарство на ФЛУ 1989. У Народном Музеју у Београду стекао звање сликара – рестауратора, где је и радио на конзервацији и рестаурацији слика и икона на платну и дрвету.

Kао члан тима рестауратора радио је на рестаурацији фресака цркве Св.Архиђакона Стефана (15.век) у манастиру Kопорин,цркве Св.Тројице у манастиру Сопоћани (13.век) као и на рестаурацији зидног сликарства у згради Лучке Kапетаније у Сочију, СССР.

Основао рестаураторски атеље и био главни рестауратор у Центру за Kултурно Наслеђе у Никозији на Kипру. Више пута самостално излагао иконопис и учествовао на великом броју колективних изложби презентујући иконопис и конзерваторске радове у земљи и иностранству.

Војислав Луковић је Ипођакон СПЦ при храму Св.Цара Kонстантина и Јелене у Београду. Бави се креативном фотографијом у којој је стекао међународна фотографска звања (ЕФИАП, ц*МоЛ, ФА1 ФСС), као и многе награде на међународним такмичењима.

Налази се на листи 10 НАЈуспешнијих фотографа Фото савеза Србије у 2020. и 2021. године. Председник је Фото клуба “БЕОГРАД”.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept