среда, мај 29, 2024
Početna » (ВИДЕО) У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ ОДРЖАНА ТРИБИНА „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“

(ВИДЕО) У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ ОДРЖАНА ТРИБИНА „НА МАТУРУ БЕЗ АУТОМОБИЛА“

Са циљем да се матурантима укаже да за матурско вече не треба да возе аутомобиле већ да организују превоз уз помоћ родитеља и пријатеља одржано је кратко предавање о најчешћим узроцима саобраћајног удеса -конзумирање алкохола, невезивање сигурносног појаса и употреба мобилног телефона прилком вожње.

од Паланка данас
0 Коментар

Агенција за безбедност саобраћаја је организовала едукативну трибину за матуранте средњих школа у сарадњи са Општином Смедеревска Паланка. Овогодишња порука кампање је „На путу до 0 не турирај -матурирај!“С обзиром да се ближи време одржавања матурских прослава, када млади завршетак школавања обележавају у опуштенијој атмосфери овај вид едукације је дошао у прави час и има за циљ да их информише о ризицима небезбедног понашања у саобраћају и начинима да се они избегну.  Тежиште кампање је усмерено на усвајање позитивних ставова, исправно понашање младих и смањење страдања у саобраћају.


У Првом делу предавања матурантима се обратио помоћник командира за безбедност саобраћаја у ПС Смедеревска Паланка Бојан Аранђеловић да би се потом матурантима обратио Никола Новаковић и Милан Срдић, представници Агенције за безбедност саобраћаја.

Уз помоћ реквизита „пијане наочаре“ матуранти су имали прилику да се и сами увере у негативан утицај алкохола на координацију, перцепцију и расуђивање.

Агенција за безбедност саобраћаја реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила” чија је овогодишња порука „На путу до 0 не турирај – матурирај!“ од 2014. године на територији целе Србије. Ове године се за заједничку реализацију кампање пријавило 56 локалних самоуправа, а очекује се учешће више од 12.000 младих.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept