Početna » ВИНО „НЕМИР“ ПАЛАНАЧКЕ ВИНАРИЈЕ „ДЕСПОТИКА“ НАЈБОЉЕ РОЗЕ ВИНО НА „ВИНСКОЈ ВИЗИЈИ ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА“

ВИНО „НЕМИР“ ПАЛАНАЧКЕ ВИНАРИЈЕ „ДЕСПОТИКА“ НАЈБОЉЕ РОЗЕ ВИНО НА „ВИНСКОЈ ВИЗИЈИ ОТВОРЕНОГ БАЛКАНА“

од Паланка данас
0 Коментар

На првом међународном сајму вина „Винска визија Отвореног Балкана“ данас су додељене награде у девет категорија, а међу награђенима је и винарија Деспотика из Смедеревске Паланке. Деспотика је добила признање за најбоље розе вино – домаће „Немир“ росе прокупац – каберне 2021.

Награду за најбоље бело вино добио је домаћи песак сиви „Пинот григио“ 2021. Винарије ВРТ из Риђице, за црвено родослов Ресерве 2016. Винарије Александровић, за најбоље пенушаво вино „Тријумф“ ноар пенушаво 2019 винарије Александровић, за најбоље оранж вино „Шато Kамник“ из Северне Македоније, за најбоље слатко вино „“Три сунца“ траминац касна берба 2016, Винарије Фрушкогорски виногради, за најбоље појачано вино „Медуза црвена“ 2021, домаће Винарије Арт ет Винум.

Kада је реч о винима од аутохтоних сорти грожђа, награду за најбоље бело вино добио је домаћи „Грашац“ бели 4.0 2021. Винарије Веркат, Фрушка гора, а за црвено вино „Барово Ред“ 2019 Тиквеш Шато & Доменс из Северне Македоније.

Иначе, жири који је оцењивао вина био је састављен од 25 међународних винских судија од којих петоро има титулу „master ov vajn“. На челу жирија била је Kеролајн Гилби, која важи за највећи светски ауторитет за вина југоисточне Европе и Западног Балкана.

Фото: Винарија Деспотика ФБ

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept