Početna » ВЛАДА СРБИЈЕ ОДРЕДИЛА НОВУ МАКСИМАЛНУ ЦЕНУ ШЕЋЕРА

ВЛАДА СРБИЈЕ ОДРЕДИЛА НОВУ МАКСИМАЛНУ ЦЕНУ ШЕЋЕРА

од Паланка данас
0 Коментар

Уместо 109,99 динара, шећер ће од сада коштати 114,99 динара по килограму, прописала је Влада Србије нову максималну цену ове намирнице.

Влада Србије изменила је Уредбу о ограничењу висине цена основних животних намирница, те се у измењеном члану каже да „максимална малопродајна цена белог кристал шећера, у свим паковањима, не сме прелазити 114,99 динара по килограму“.Према претходном члану уредбе, максимална цена шећера била је 109,99 динара по килограму.

„Максимална произвођачка цена белог кристал шећера, у паковањима од једног килограма, пет килограма и десет килограма, не сме прелазити 95,00 динара по килограму. Максимална произвођачка цена белог кристал шећера за сва остала паковања не сме прелазити 104,54 динара по килограму“, наводи се у новим изменама члана уредбе.

Влада је на седници изменила и Уредбу о ограничењу висине цена пелета, и продужила тренутну цену на 180 дана, уместо досадашњих 90 дана.

Максимална малопродајна цена пелета, према тој уредби, не сме прелазити 38.000 динара по тони у свим паковањима.

На максималну малопродају цену пелета није дозвољено обрачунавати друге накнаде или трошкове који нису прописани овом уредбом или другим посебним прописима, наводи се.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept