Početna » ВЛАШКОДОЛАЦ ДР ДЕЈАН СТОШИЋ АУТОР ЈЕ ВИШЕ ОД 60 СТУДИЈА ИЗ ОБЛАСТИ ФРАНЦУСКЕ И КОМПАРАТИВНЕ ЛИНГВИСТИКЕ

ВЛАШКОДОЛАЦ ДР ДЕЈАН СТОШИЋ АУТОР ЈЕ ВИШЕ ОД 60 СТУДИЈА ИЗ ОБЛАСТИ ФРАНЦУСКЕ И КОМПАРАТИВНЕ ЛИНГВИСТИКЕ

Ова наша мала Паланка је изродила велики број умних и часних људи. Многи су се отиснули ван граница наше домовине и стекли светску славу. Један од њих је и др Дејан Стошић, који је кад год му прилике дозволе радо виђен у свом завичају, а Жарко Талијан га је угостио и овом приликом му поклонио и своју књигу ”Школство у Азањи”

од Паланка данас
0 Коментар

ДЕЈАН СТОШИЋ је школовање започео у Влашком Долу и Азањи. Гимназију је похађао у Смедеревској Паланци. Након студија француског језика на Филолошком факултету, Универзитета у Београду, докторирао је 2002. године на универзитету у Тулузу.Радну каријеру је започео 2003. на Универзитету Артоа, у граду Арасу, а од септембра 2013. предаје на Катедри за француску лингвистику на Универзитету Жан Жорес у Тулузу. Године 2020, положио је је и највиши државни испит у Француској који му омогућава да као ментор води докторске студије. Доцент др Дејан Стошић аутор је више од 60 студија из области француске и компаративне лингвистике итд. Радо долази у завичај.

Жарко ТалијанPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept