Početna » ВЛАСНИЦИМА ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА ПОПУСТ Цена лета Ер Србијом нижа за 15 одсто

ВЛАСНИЦИМА ПЕНЗИОНЕРСКИХ КАРТИЦА ПОПУСТ Цена лета Ер Србијом нижа за 15 одсто

Пензионери који имају Пензионерске картице моћи ће да добију попуст на авио-карте код Ер Србије од 15 одсто, на летовима где је национална авио компанија оперативни превозник.

Ова погодност омогућена је споразумом који су данас потписали директор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реља Огњеновић и генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.Попуст је обезбеђен на цену карата за куповину у пословници у Тржном центру „Галерија“ као и преко контакт центра, а пензионери би требало да доставе скенирану пензионерску картицу и личну карту или пасош.

Директор Фонда ПИО Реља Огњеновић је након потписивања споразума изјавио да се одговорност државе према пензионерима не огледа само у повећању пензија које иде са исплатом октобарских примања и помоћи од 20.000 динара која им следује на крају овог месеца, већ и пројектом као што је Пензионерска картица.

„Радимо на јачању тима Пензионерске картице. Министарство финансија, Фонд ПИО и Привредна комора Србије раде на томе да овакви играчи, државне компаније које су некада биле у минусу, а сада су у изузетном плусу, могу да дају озбиљне попусте и да заједно радимо на томе да живот наших пензионера буде бољи и лакши“, рекао је он.

Додао је да се у наредним недељама могу очекивати нови попусти и бенефити за најстарије.

Огњеновић је навео да је до сада подељено више од 500.000 картица, а оне које нису подељене су делом у поштама у процесу уручења, а делом у филијалама Фонда ПИО.

„Картице за пензионере који су се последњи пријавили су на штампању у Заводу за израду новчаница и надамо се да ћемо их у најкраћем року поделити свим пријављеним пензионерима“, рекао је Огњеновић.

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек је истакао да је ова компанија увек била на располагању држави и народу Србије те да им је задовољство што имају прилику да се укључе у ову иницијативу Владе Србије и помогну пензионерима да по нижим ценама путују авионима Ер Србије.

„Свакодневно превозимо велики број пензионера на више од 80 дестинација колико их имамо у мрежи. Било да путују у иностранство да би посетили породицу и пријатеље или туристички, увек нам је изузетно драго да угостимо пензионере на нашим летовима“, рекао је Марек.

Додао је да ће у годинама које следе Ер Србија наставити да пензионерима буде поуздан партнер за путовања.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept