Početna » ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА, ПЛАТА У ПРОСВЕТИ И МЕДИЦИНАРИМА, НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ДЕЦУ ДО 16 ГОДИНА

ВУЧИЋ НАЈАВИО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА, ПЛАТА У ПРОСВЕТИ И МЕДИЦИНАРИМА, НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ДЕЦУ ДО 16 ГОДИНА

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је вечерас на конференцији да ће сва деца до 16 година добити по 10.000 динара.

од Паланка данас
0 Коментар

Имамо једну нову меру. Ми смо доносили одлуке и мислимо да смо то добро радили. Сада смо донели одлуку да дамо по 10.000 динара за свако тек рођено дете од једног дана старо до 16 година. И то дајемо мајкама, оне примају тај новац на рачун. Ако имају двоје деце, добиће 20 хиљада – каже Вучић и додаје:– Пријављивање иде од 20. августа до 15. септембра, испалата иде око 25. септембра. Ако се о деци стара самохрани отац, он ће добити новац, или старатељи, ако нема мајке и оца.

– Имамо једну област у којој зараде нису једна платама, већ су ниске. Донели смо одлуку да посебно увећамо зараде у просвети – рекао је Вучић и додао:

– Од првог септембра, за два и по месеца идемо на повећање плата. Пет и по одсто плус од првог децембра још 10 одсто, што је укупно 16 одсто. То ће значити повећање за 143.867 запослених у просвети.

– Слично овоме имамо укупно медицинских сестара и техничара 59128. Ту је заједно са људима из происвете 202.990. Они ће имати по истом правилу, од 1. септембвра 5,5 посто и у јануару 10 посто. што је кумулативно 16% ново повећање. Желимо да покажемо да бригу према онима који обављају најтеже послове у нашем здравсту.

Како је навео председник Вучић прво повећање пензија креће већ у октобру, а друго у јануару. Повећање ће бити око 21 одсто.

– За пензионере идемо од 1. октобра на повећање од 5,5%, а онда од 1, јануара са додатних 14,6%, кумулативно готово 21% повећање, на оних 21 који смо већ имали, кумулативно од почетка године 44% повећање пензија. Пензија 2012. – 204 евра, пензија 2024 – 390 евра, приближавамо се зацртаном циљу да буде преко 450 евра до краја 2025. Веома сам срећан што ово могу да најавим пензионерима.

Суочавамо се са великом инфлацијом и имамо проблем са месом, рекао је Вучић.

– Хлеб ће бити још јефтинији, иако нам је најјефтинији. За хлеб Сава узећемо и спустити цену са 57 на 54 динара. То нам је важно због заустављања инфлације. Хлеб ће већ од петка бити јефтинији за 3 динара.

Како каже, разговараће са ММФ-ом да се одложи повећање цена струје.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept