Početna » ЗА ГОДИНУ ДАНА НАЈВИШЕ ПОСКУПЕЛО ПАСТЕРИЗОВАНО МЛЕКО И ТО ЗА 59 ОДСТО

ЗА ГОДИНУ ДАНА НАЈВИШЕ ПОСКУПЕЛО ПАСТЕРИЗОВАНО МЛЕКО И ТО ЗА 59 ОДСТО

од Паланка данас
0 Коментар

Међу основним прехрамбеним производима у новембру је у односу на пре годину дана највише поскупело пастеризовано кравље млеко, које је, према подацима објављеним на сајту Министарства унутрашње и спољне трговине, од новембра прошле до новембра ове године поскупело за 59 одсто.

За 10 процената мање, односно за 49 одсто поскупело је стерилизовано кравље млеко, док је код јогурта забележен пораст цене од 48,1 одсто.

Следи јунеће месо са костима, чија је цена за годину дана отишла навише за 35,1 одсто, затим шећер где је поскупљење износило 30,5 процената.

Нешто мање од јунећег, поскупело је свињско месо са костима за 22,5 одсто, а најмање пилеће пошто су батак и карабатак у новембру ове у односу на исти месец прошле године поскупели за 13,1 одсто.

Код пшеничног брашна тип 500 забележено је повећање цене од 14,7 одсто а код белог хлеба 10,4 процента.

За разлику од млека, меса, брашна и производа од њих где су поскупљења била двоцифрена, проценат повећања цене уља био је једноцифрен – 9,8.

Танјуг

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept