Početna » ЗА НОВА КОЛА СУБВЕНЦИЈЕ ОД 2.500 ЕВРА ДО ЧАК 5.000 ЕВРА: Влада Србије је управо ово усвојила

ЗА НОВА КОЛА СУБВЕНЦИЈЕ ОД 2.500 ЕВРА ДО ЧАК 5.000 ЕВРА: Влада Србије је управо ово усвојила

Колико новца следује?

од Паланка данас
0 Коментар

Уредба о условима и начину спровођења субвенционисане куповине нових возила на електрични погон усвојена је данас на седници Владе Републике Србије, а Министарство заштите животне средине определило је у те сврхе 170 милиона динара.Право на субвенцију могу да остваре физичка лица, предузетници и правна лица, а захтеви се подносе Министарству закључно са 31. октобром текуће године.

„Као једну од мера државе за унапређење квалитета ваздуха и животне средине, Министарство које водим обезбедило је средства за подршку куповини електричних возила. Средства која смо наменили за 2024. годину биће додељена према пристиглим, уредним захтевима грађана и привреде, све док се не утроши укупан износ или најкасније до 31. октобра. Уколико се покаже да интересовање грађана и привреде знатно премашује опредељен износ, ми ћемо се потрудити да обезбедимо додатна средства за субвенције за куповину нових електричних возила“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

Колико новца следује за електрично возило?

Уредбом која је данас усвојена предвиђена је подршка, односно помоћ државе за куповину више врста електричних возила.

Грађани и правна лица који желе да остваре право на субвенционисану куповину електричног мопеда или лаког трицикла, могу да рачунају на подршку од 250 евра у динарској противвредности.

За куповину електричних мотоцикала, мотоцикала са бочним седиштем, тешких трицикала, лаких и тешких четвороцикала, предвиђена је подршка у износу од 500 евра.

Највећи износ субвенције доступан је за електрична путничка возила са највише девет места за седење и електрична теретна возила чија је највећа дозвољена маса до 3,5 тона, и креће се од 2.500 до 5.000 евра.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept