Početna » ВОДА У ПАЛАНЦИ ИСПРАВНА ЗА УПОТРЕБУ-ЗАБРАЊЕНА УПОТРЕБА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У СЕОСКИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА

ВОДА У ПАЛАНЦИ ИСПРАВНА ЗА УПОТРЕБУ-ЗАБРАЊЕНА УПОТРЕБА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У СЕОСКИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА

Због физичко-хемијске и микробиолошке неисправности, санитарна инспекција забранила је употребу воде за пиће у вртићима и школама у 11 села на територији Смедеревске Паланке.

Из ЈKП “Водовод” обавештавају грађане да је вода из градског Водовода потпуно исправна за пиће. На основу извештаја Завода за јавно здравље Пожаревац који је прослеђен санитарној инспекцији у Смедереву, забрањено је коришћење воде за пиће у 11 села на територији наше општине која се НЕ СНАБДЕВАЈУ ИЗ ГРАДСKОГ ВОДОВОДА. Водом из Водовода снабдева се град, села Грчац и Мала Плана као и део Придворица и Влашког Дола напомињу надлежни.

Саопштење које је објављено на сајту РТС-а преносимо у целости:

Санитарна инспекција је издала решења о забрани на основу извештаја Завода за јавно здравље Пожаревац о извршеним лабораторијским испитивањима воде за пиће, саопштило је Министарство здравља.
Како се истиче, разлог забране је физичко-хемијска и микробиолошка неисправност воде из локалних водних објеката која се користи за пиће и друге санитарно-хигијенске потребе у наведеним објектима.

Узорци су обрађени у надлежном Заводу за јавно здравље Пожаревац, а резултати лабораторијских испитивања достављени на даљу надлежност Одсеку за санитарни надзор Смедерево.

У саопштењу се наводи да да је петоро директора школа и вртића обавестило санитарну инспекцију да су већ предузели мере у смислу набавке апарата за воду и флаширане воде за пиће за децу и ученике, као и да су контактирали надлежни завод како би током распуста извршио дезинфекцију бунара у школама у којима је вода микробиолошки неисправна.

У тим школама и вртићима деца добијају храну (ужину) која се припрема у централној кухињи у Смедеревској Паланци која се снабдева водом из градског водовода.

Санитарна инспекција ће у наредном периоду пажљиво пратити ситуацију са водоснабдевањем у наведеним објектима.

EXTRA VIDEO

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept