Početna » ВОДА У ПАЛАНЦИ ИСПРАВНА ЗА УПОТРЕБУ-ЗАБРАЊЕНА УПОТРЕБА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У СЕОСКИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА

ВОДА У ПАЛАНЦИ ИСПРАВНА ЗА УПОТРЕБУ-ЗАБРАЊЕНА УПОТРЕБА ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У СЕОСКИМ ВРТИЋИМА И ШКОЛАМА

Због физичко-хемијске и микробиолошке неисправности, санитарна инспекција забранила је употребу воде за пиће у вртићима и школама у 11 села на територији Смедеревске Паланке.

од Паланка данас
0 Коментар

Из ЈKП “Водовод” обавештавају грађане да је вода из градског Водовода потпуно исправна за пиће. На основу извештаја Завода за јавно здравље Пожаревац који је прослеђен санитарној инспекцији у Смедереву, забрањено је коришћење воде за пиће у 11 села на територији наше општине која се НЕ СНАБДЕВАЈУ ИЗ ГРАДСKОГ ВОДОВОДА. Водом из Водовода снабдева се град, села Грчац и Мала Плана као и део Придворица и Влашког Дола напомињу надлежни.

Саопштење које је објављено на сајту РТС-а преносимо у целости:

Санитарна инспекција је издала решења о забрани на основу извештаја Завода за јавно здравље Пожаревац о извршеним лабораторијским испитивањима воде за пиће, саопштило је Министарство здравља.
Како се истиче, разлог забране је физичко-хемијска и микробиолошка неисправност воде из локалних водних објеката која се користи за пиће и друге санитарно-хигијенске потребе у наведеним објектима.

Узорци су обрађени у надлежном Заводу за јавно здравље Пожаревац, а резултати лабораторијских испитивања достављени на даљу надлежност Одсеку за санитарни надзор Смедерево.

У саопштењу се наводи да да је петоро директора школа и вртића обавестило санитарну инспекцију да су већ предузели мере у смислу набавке апарата за воду и флаширане воде за пиће за децу и ученике, као и да су контактирали надлежни завод како би током распуста извршио дезинфекцију бунара у школама у којима је вода микробиолошки неисправна.

У тим школама и вртићима деца добијају храну (ужину) која се припрема у централној кухињи у Смедеревској Паланци која се снабдева водом из градског водовода.

Санитарна инспекција ће у наредном периоду пажљиво пратити ситуацију са водоснабдевањем у наведеним објектима.

EXTRA VIDEO

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept