Početna » ЗАТВОР ЗА НАСИЛНЕ УЧЕНИКЕ: После пребијања професора, ФССШБ тражи строже казне

ЗАТВОР ЗА НАСИЛНЕ УЧЕНИКЕ: После пребијања професора, ФССШБ тражи строже казне

ПОВОДОМ пребијања професора Средње технике школе "9. мај" у бачкој Паланци, огласио се Форум средњих стручних школа Београда и најоштрије осудио овај немили догађај.

од Паланка данас
0 Коментар

– Поставља се питање зашто Тужилаштво не процесуира ученике које врше насиље на наставницима, Кривични закон предвиђа казну за учиниоца од 3 године затвора, а ако ученик врши насиље на радном месту, то је још три године, по тврђењу правничке струке – наводи се у допису.
– Следеће питање је зашто директори не подносе пријаве против ученика који нападају ученике или наставнике, и насилно се понашају над другарима и запоселнима у образовању, за шта је казна од 10.000 до 100.000 динара. Зашто школе на часовима ЧОСА или грађанског васпитања не раде обуку за препознавање и пријаву насиља. Потенцијални насилници су препознати у школи, зашто ПП служба не реагује и не врше радње из своје надлежности. Директори треба да воде рачуна о безбедности свих у школи уз одређење мере дежурста полиције, обезбеђења.
Форум позива Владу Србије, а посебно Министарство просвете, да престану с
игнорисањем проблема безбедности наставног особља у школама.

– Да ли до промене Закона треба у школу да идемо у панцирима и на који начин да се заштитимо од насилника?  Крајње је време да се изменом Кривичног законика дефинишу одговарајуће, строге казне за напад на запосленог у установи образовања – поручују из ФССШБ.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept