Početna » ЖЕНА ИЗ СМЕДЕРЕВА ПОДВОДИЛА СВОЈУ ТРИНАЕСТОГОДИШЊУ ЋЕРКУ

ЖЕНА ИЗ СМЕДЕРЕВА ПОДВОДИЛА СВОЈУ ТРИНАЕСТОГОДИШЊУ ЋЕРКУ

Жена из Смедерева С.В. (38), како се сумња, подводила је своју тринаестогодишњу ћерку у периоду од лета 2021. до фебруара 2022. године мушкарцу Н. М. (60), саопштено је из Основног јавног тужилаштва у Смедереву.

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву примило је одлуку Основног суда у Смедереву којом је завршен поступак против С.В. (38 година), која је у периоду од лета 2021. године па до фебруара 2022. године извршила противправна дела која су у закону одређена као кривична дела – посредовање у вршењу проституције и запуштање и злостављање малолетног лица.

Како је току доказног поступка на основу налаза и мишљења комисије вештака Специјалне затворске болнице у Београду утврђено да се С.В. у време извршења налазила у стању потпуне неурачунљивости услед присутне душевне болести, због постојања бојазни да дело може поновити, на предлог јавног тужилаштва решењем Основног суда у Смедереву изречена мера безбедности обавезног психијатријског лечења и чувања у установи затвореног типа.

С.В. је на лечење упућена у Специјалну затворску болницу у Београду, а изречена мера безбедности ће трајати докле год постоји потреба за лечењем.

Њој се, наиме, ставља на терет да је за своју малолетну ћерку рођену 2008. године током прошле године уговарала и заказивала сусрете са пунолетним лицем и охрабривала је да са њим има сексуалне односе за које је јој то лице давало новчану надокнаду, а С.В. је узимала је од малолетне оштећене део новца који је добијала пружајући сексуалне услуге, на који начин  је из користољубља, као ниске побуде, наводила ћерку на вршење радњи које су штетне за њен развој.

Међутим, како је оптужена у време извршења наведених дела била у стању неурачунљивости, те да самим тим у конкретном случају изостаје и један од битних елемената које закон прописује за постојање кривичног дела, према оптуженој је за учињено изречена мера безбедности.

Против пунолетног Н.М. (60 година), са којим је малолетна ћерка окривљене имала сексуалне односе, у току је поступак пред Вишим јавним тужилаштвом у Смедереву због кривичног дела обљуба са дететом.

ОЈТ Смедерево

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept