Početna » ЗИМА ЋЕ ТРАЈАТИ САМО НЕКОЛИКО НЕДЕЉА: Невероватне тврдње српског метеоролога

ЗИМА ЋЕ ТРАЈАТИ САМО НЕКОЛИКО НЕДЕЉА: Невероватне тврдње српског метеоролога

МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић прогнозира, на основу садашње важеће теорије о стакленој башти, да ћемо за само седамдесетак година имати такву климу да ће нам зима трајати само неколико недеља уместо три месеца. На свом фејсбуку, метеоролог Иван Ристић објавио је пост под називом: "Зима ће 2100. године трајати само месец дана" и тиме заинтригирао јавност.

од Паланка данас
0 Коментар


Наиме, како је објаснио у даљем тексту, зимски временски период трајаће само неколико недеља уместо три месеца, као што је сада случај.


– И не говоримо о далекој будућности, промене су већ у току! У поређењу са недавном прошлошћу, просечно трајање лета је повећано са 78 на 95 дана, док је трајање зиме смањено са 76 на 73 дана. Такође, смањена је дужина пролећа и јесени, са 124 на 115 дана, односно са 87 на 82 дана. Као резултат тога, пролеће и лето сада почињу раније, док јесен и зима почињу касније – написао је метеоролог Иван Ристић на свом профилу.

Како је објаснио, ова теорија заснована је на важећој теорији о ефектима стаклене баште.

– Зима ће трајати три месеца на пример, од 18. до Светог Јована, након чега би требало да почне пролеће, ако се настави овај тренд отопљења. Ми смо сада изгубили неких 30 дана зиме – каже Ристић за „Пинк“.

– Ми губимо зиму, а лето се невероватно шири. Најављује се да ћемо имати лето од маја до октобра. Све је повезано и са земљотресима и вулканима. Сви вулкани су активни, имамо рекордан број земљотреса на планети. Италија је најопаснија, ту је супер-вулкан, који се буди на хиљаду година. Сада је 900. година, очекује се у наредних 100 година да еруптира – каже метеоролог Иван Ристић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept