Početna » ЗНАЊЕМ ДО ПОСЛА

ЗНАЊЕМ ДО ПОСЛА

од Паланка данас
0 Коментар
Највећи део свог живота проведемо на раду. Од тога колико ћемо бити задовољни и испуњени својим занимањем зависе у великој мери и остали сегменти живота. Зато је одлука о избору занимања веома важна.

У условима динамичних друштвених и економских промена потребно је донети промишљене каријерне одлуке које ће бити у складу са интересовањима и способностима младе особе, а са друге стране одговарају захтевима и потребама на тржишту рада. Млади би требало да разумеју каријерне опције које им стоје на располагању, и доведу их у везу са сопственим интересовањима и талентима.

Управо из ових разлога Основна школа „Олга Милошевић“ је успоставила сарадњу и прикључила се програму каријерног саветовања „Знањем до посла“. То је програм каријерног саветовања Владе Републике Србије који се спроводи уз подршку Владе Швајцарске и уз учешће Министарства просвете, као и Министарства за рад и запошљавање. Организација Pro.Tok21 је задужена за спровођење програма у Смедереву и околним градовима.

Имали смо прилику да уз Сању Димић и Бранкицу Марјановић, програмске координаторке, научимо много тога. Наши осмаци су решавали каријерни квиз који им је помогао у препознавању сопствених интересовања и способности. Квиз омогућава личну анализу, са излистаним областима рада и занимања, које би на основу одговора требало да буду приоритет при избору занимања,са објашњењима за сваку препоручену област рада.

Срдачно захваљујемо Сањи и Бранкици на помоћи и радујемо се и даљој сарадњи.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept