Početna » ЗОРАН СТАНОШЕВИЋ-СТАНKЕ (1958-2023)

ЗОРАН СТАНОШЕВИЋ-СТАНKЕ (1958-2023)

од Паланка данас
0 Коментар

После тешке болести преминуо је Зоран Станошевић-Станке, једно од највећих и најутицајнијих имена у историји новинарства у Смедеревској Паланци, а и шире.Човек, који је обележио историју Радио Јасенице, листова Наша комуна и Јасеница, али и историју Градског позоришта и паланачке кошарке, па и историју господства, боемства, градског паланачког асфалта… Врхунски новинар, глумац, кошаркашки ентузијста, легенда Паланке, једном речју.

Kажу да човек живи, док се прича о њему. А о Станкету причамо и причаћемо. О његовим текстовима, прилозима, идејама, стилу, харизми, глумачким бравурама, кафани, редакцији, сцени, интелигенцији, храбрости, истрајности, достојанству и ставу. Идеалима, за које је живео. И које је преточио у дело. Златно доба новинарства у Паланци, под његовим патронатом.

Тих година, Радио Јасеница је била утицајна, поштована, профилисана. Такође, и листа Јасеница. Од 1997. до 2002.године Станке главни и одговорни уредник, његов печат, његов аманет како медиј треба да изгледа. И претходно кроз новинарску каријеру показао је таленат, знање и класу. Легенда, која живи вечно… И глуму је много волео, волео је позориште. И ту маестралан.

Његове бравуре на сцени још се препричавају. Много је волео кошарку и његов KK Младост, са братом Предрагом, живео је за клуб, за терен у Гимназији. И ту се није штедео. Такав је био. Ишао је до краја, за својим идеалима. Такви људи немају крај… Шармер, шмекер, градски боем и мангуп. Јединствен и оригиналан. Волео је новинарство, позориште, глуму, Паланку још више… А највише његове Дашу и Сенку. Испратићемо Станкета у уторак…. Али, остаће он са нама, легенда је, а легенде живе вечно…Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept