Početna » ЧАРАПЕ ПУНЕ НЕПРИЈАВЉЕНИХ ДЕВИЗА

ЧАРАПЕ ПУНЕ НЕПРИЈАВЉЕНИХ ДЕВИЗА

од Паланка данас
0 Коментар

На највећим прелазима на северу и југу земље – Хоргошу и Прешеву, цариници су прекјуче око поднева открили два случаја непријављивања већих износа готовог новца и запленили око 40.000 евра… Значајан део непријављених девиза био је сакривен у чарапама.

На прелазу Прешево непријављене девизе су откривене око поднева на излазу из земље, када је за детаљну контролу издвојен мерцедес којим су путовала тројица страних држављана.

Иако су тврдили да код себе имају највише по 500 евра, код њих је пронађена сума од укупно 47.000 евра. Заједнички новац, како су по откривању изјавили, био је скривен у неколико мушких чарапа, које су пронађене у личној торбици коју је возач држао између ногу.

Након што је свој тројици путника враћен дозвољени износ девиза који нису били у обавези да пријављују, до одлуке надлежног суда задржано је преосталих 17.000 евра.

И на прелазу Хоргош откривен је сличан прекршај када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен један порше кајен страних регистарских ознака којим су из Аустрије ка АП КиМ путовала двојица мушкараца.

Они су на уобичајено питање о роби за пријављивање и готовом новцу одговорили да са собом носе само лични пртљаг и дозвољени износ девиза.

Након тога је код возача пронађена 21.000 евра, док је сувозач код себе имао скоро 19.000 евра и 2.000 швајцарских франака.Обојици путника је враћено по 10.000 евра, док је остатак задржан до окончања поступка пред судом.

Вест и Фото Управа царина Републике Србије

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept