Početna » ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА НАЛЕД-а НА ЧЕЛУ СА ДИРЕКТОРКОМ РАЗГОВАРАЛИ СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ПОКРАЈНСКЕ ВЛАДЕ МАЈОМ ГОЈКОВИЋ

ЧЛАНОВИ УПРАВНОГ ОДБОРА НАЛЕД-а НА ЧЕЛУ СА ДИРЕКТОРКОМ РАЗГОВАРАЛИ СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ПОКРАЈНСКЕ ВЛАДЕ МАЈОМ ГОЈКОВИЋ

Председница Покрајинске владе Маја Гојковић разговарала је данас са директорком Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) Виолетом Јовановић о правцима будуће сарадње Покрајинске владе и те организације.

Гојковићева је истакла да ће Покрајинска влада посебну пажњу посветити области родне равноправности, као и да ће и кроз деловање Координационог тела за равноправност полова, радити на унапређењу те области и креирању мера подршке женама предузетницама.На састанку одржаном истакнуто је да је важно да се сарадња унапреди како би се допринело јачању капацитета локалних самоуправа у Војводини и самом развоју градова и општина. Разговарано је и о подршци стартап фирмама за иновативна решења. Како је истакнуто, у чланству НАЛЕД-а је већина градова и општина из Војводине, што креира додатни простор за рад на примени прописа кроз тематске обуке и јачање капацитета на локалу.

Између осталог, истакнути су рад на реформи у областима дигитализације јавне управе, решавања имовинско-правних питања и инспекцијског надзора, те рад са општинама на примени зелених и социјалних јавних набавки, и на увођењу депозитног система.

Имајући у виду да НАЛЕД у континуитету подржава деловање Етно-мреже на очувању културног наслеђа и економског оснаживања жена, на састанку је разговарано о даљим корацима будуће сарадње и у тој области.

На састанку су присуствовали покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић и секретарка Покрајинске владе Душанка Голубовић.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept