Početna » ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА НОВЕ ПРОТОКОЛЕ: Однос лекар-пацијент биће прецизно дефинисани, посебно према ПОРОДИЉАМА

ДАНИЦА ГРУЈИЧИЋ НАЈАВИЛА НОВЕ ПРОТОКОЛЕ: Однос лекар-пацијент биће прецизно дефинисани, посебно према ПОРОДИЉАМА

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас да ће тимови овог министарства у наредних месец дана завршити започети обилазак свих породилишта у Србији, а затим одредити приоритете и кренути у радове.

од Паланка данас
0 Коментар

Грујичић је током обиласка радова на реконструкцији Опште болнице у Врању поручила да се упоредо са побољшањем услова у породилиштима, ради и на новим медицинским протоколима који ће прецизно и јасно утврдити однос лекар-пацијент, а посебно однос према породиљама и будућим мајкама, саопштило је Министарство здравља.Она је истакла и да је држава Србија последњих година уложила више него икада раније у медицинску опрему.

„Сада имамо три пута више апарата за зрачење, настављамо да опремамо наше болнице и у наредном периоду посебно ћемо уложити у дијагностичку опрему, у мамографе, магнетне резонанце јер нам је превентива болести приоритетни циљ“, рекла је министарка Даница Грујичић.

Министарка је подсетила да ће до 1. јануара следеће године заживети е-картон и истакла да Министарство здравља први пут спроводи систематску дигитализацију у здравству, што ће омогућити бољи увид и контролу искоришћености свих капацитета у здравственом систему.

Грујичић је радове на рекострукцији болнице у Врању обишла заједно са председником Србије Александром Вучићем, а према њеним речима у опремање ове болнице и породилишта у њој биће уложено четири милиона евра, док ће радови бити завршени до 31. маја ове године.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept