Početna » „ДУПЛО ДУЖЕ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕЋЕ ОРУЖЈЕ“: Вучевић о увођењу обавезног војног рока и КОЛИКО ЋЕ ОН ТРАЈАТИ

„ДУПЛО ДУЖЕ ЗА ОНЕ КОЈИ НЕЋЕ ОРУЖЈЕ“: Вучевић о увођењу обавезног војног рока и КОЛИКО ЋЕ ОН ТРАЈАТИ

Он је нагласио да је апсолутно, предлог министарства дупло дуже трајање војног рока за оне који неће да носе оружје.

 

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић изјавио је данас да ће 30. јануара бити веома важан догађај за Министарство одбране, јер ће тог дана преставити годишњу анализу стања у Војсци Србије, када ће цео војни врх и Министарство одбране поднети извештај председнику државе.– Тога дана имаћемо један приказ наоружања и војне опреме и аргументовано ћемо председнику образложити зашто сматрамо да треба укинути суспензију обавеза служења војног рока, као и то колико предлажемо да он траје – рекао је он за ТВ Пинк.

Министар је додао да ће се о роковима трајања војног рока још разговарати, додајући да враћање обавезног служења војног рока није припрема за рат, већ је то припрема да се сачува држава и да имамо генерације које знају да бране своју државу, које знају да бране и своје породице, мајке и очеве, а сутра своје супруге и децу.

– Не можемо да очекујемо да не знам роботи неки ваљда дођу па да бране Србију. Треба да знамо и како се поступа када су неке елементарне непогоде и када су неке друге ситуације када сви очекују да војска и полиција буду први на помоћи грађанима – рекао је Вучевић.

О приговору савести

Он је додао и да постоји такозвана трећа мисија војске, а то је помоћ цивилним органима и да је кад год је била највећа мука, било да је реч о снежним наносима, поплавама, пожарима, али и у доба короне војска увек била ту и помагала.

– Војска Србије је од Првог српског устанка, од обнове наше државности, изашла и поникла и део је овог народа и зато су се они увек односили према војсци као нечему што је изузетан део историје. Нема наш народ проблем са својом војском. И верујем да сви људи или добар део људи разуме зашто смо отворили расправу око обавезног враћања, односно обнове обавезне службе војног рока – рекао је Вучевић.

Према његовим речима, поред тога треба решити још много неких других питања међу којима су регулациони центри, застарели прегледи, затим амбијент и савремени услови који морају да се омогуће у касарнама.

– Наравно, да видимо и ове што ће се позивати на приговор савести. Ја сам ту врло отворен и не мислим да треба оне који ће да некада оправдано, а некад неоправдано да се позову на приговор савести, иду у обданиште па да нам се склоне из војне обавезе. То није суштина. Ако имате право да истакнете приговор савести, то је за ношење оружја, а то није за живот у касарнским условима – рекао је Вучевић.

Он је нагласио да је апсолутно, предлог министарства дупло дуже трајање војног рока за оне који неће да носе оружје.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept