Početna » Džinovske cipele putuju iz Nemačke u Venecuelu

Džinovske cipele putuju iz Nemačke u Venecuelu

од Паланка данас
0 Коментар

Iako je odavno u penziji, proizvođač cipela Georg Vesels (Wessels) i dalje brine o svojim posebnim mušterijama. Stručnjak za izradu ogromne obuće uskoro putuje u Venecuelu gde će Džejsonu Rodrigesu (Jason Rodriguez) predati tri para novih cipela.Rodriges, 28, čovek sa verovatno njvećim stopalima na svetu, zbog bolesti ne prestaje da raste. Vesels će mu iz Fredena na zapadu Nemačke odneti sandale, par zatvorenih cipela i par kombinovanih. Veličina je oko 70, za stopala duža od 40 centimetara.

Zbog bezbednosne situacije, Veselsu će u Venecueli u pomoć priskočiti nemačka ambasada i katolička crkva. Iz Karakasa, put ga dalje vodi u mesto Marakaj, gde živi Rodriges.

Poslednji put, 2018. godine je Rodriges lično došao u Freden da preuzme obuću. Potom su pandemija, a i njegova visina onemogućili putovanje. Transfer cipela je 2021. zbog globalne zaraze preuzela katolička dobrotovorna organizacija za Latinsku Ameriku Adveniat.

Već decenijama Vesels poklanja najvišim ljudima na svetu odgovarajuću obuću. U početku je to bilo povezano i sa reklamiranjem njegove radionice u Fredenu.

U međuvremenu je u putovanja uložio toliko novca da to može da objasni samo kao prijateljstvo.

„Jednostavno mi je žao ljudi poput Džejsona. Redovno smo u kontaktu. Kada se čujemo telefonom, on me zove tata“, kaže Vesels za dpa. Nove cipele izradio je njegov nećak Adrian, koji je i preuzeo posao.

Tumor na hipofizi dovodi do toga da oboleli, kao što je Rodriges, ne prestaju da rastu – sa opasnim posledicama.

Ukoliko lekovi ili operacija ne zaustave gigantizam, oboleli obično rano umiru. Telo više nije u stanju da se izbori. „A Džejson nema novaca za lečenje“, rekao je Vesels.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept