Početna » ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА ПРИКУПЉЕНО ОРУЖЈЕ И ШТА ЋЕ БИТИ СА ЊИМ

ЕВО КАКО ИЗГЛЕДА ПРИКУПЉЕНО ОРУЖЈЕ И ШТА ЋЕ БИТИ СА ЊИМ

од Паланка данас
0 Коментар

 

До јутрос је прикупљено 13 300 комада различитог наоружања, чуло се у Дуванишу код Смедерева на данашњем приказу нерегистрованог оружја, муниције и минско – експлозивних средстава које су од 8. маја до данас грађани предали полицијским станицама, а којем је присуствовао Александар Вучић.– Поносан сам на ову акцију и њене резултате. То смо обећали грађанима Србије јер је то потребно и важно због веће сигурности свих. Захвалан сам људима на одговорности и молим остале који поседују нелегално оружје да га предају – рекао је Вучић том приликом.

Он је додао да ће у наредних месец дана ова акција бити на добровољном нивоу, а након тога у контролу крећу надлежни органи.

Оружје које буде предато, као и оно што је претходно заплењено, полиција чува у специјалним магацинима. Шта се после тога дешава? У МУП-у кажу да се заплењено оружје уништава, пише Дневник.

Према јавно доступним подацима, последњу такву акцију МУП је реализовао 21. јула 2017. године, када је уништено 18.000 комада заплењеног малокалибарског и лаког оружја. Kако је тада саопштено, у Рециклажном центру у Жаркову, код Београда, уништено је 916 аутоматских пушака, 7.448 пиштоља, 589 револвера, 1.723 пушака, 3.040 сачмарица и 66 митраљеза, стартног, ваздушног и другог оружја. Тада је објашњено да је реч о илегалном оружју које је конфисковала полиција, али и о прикупљеном оружју током легализације у последњих пар година када су грађани предавали и пиштоље и револвере у легалном поседу. Наиме, због све већег пореза на такво оружје, многи власници га се одричу. Према незваничним подацима, око 30.000 легалних власника пиштоља и револвера га се одрекло.

Foto buducnostsrbijeavPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept