Početna » Генсек Kинолошког савеза Србије предлаже – требало би увести порез на псе!

Генсек Kинолошког савеза Србије предлаже – требало би увести порез на псе!

Дагистани сматра и да би требало појачати рад комуналних служби које би контролисале власнике паса који своје љубимце слободно шетају

од Паланка данас
0 Коментар

Генерални секретар Kинолошког савеза Србије Махмуд ал Дагистани сматра да би требало увести порез на псе и наводи да многе европске земље имају овај порез, без обзира на то о којој величини пса је реч.

– Сећам се да су шездесетих година постојали пунктови за вакцинацију паса. Сваки власник био је обавезан да вакцинише пса, плус да плати одређени износ као порез. Ако треба да се плати порез за пса, ја сам за то. Нека буде 1.000, 2.000, 3.000 динара. Помножите то са са бројем власника, па нека их је 400.000, видите колика је то сума новца – рекао је Дагистани за данашњу „Политику“.На опаску да би увођење пореза могло да доведе до тога да велики број власника паса, због додатног трошка, избаци љубимце на улице, Дагистани је рекао да би то могло лако да се реши, пошто су пси чиповани и зна се ко су им власници, па би они морали да плате казну.

Финансирали би се азили за псе
Од тог новца би се, према његовим речима, финансирали азили за псе. Дагистани сматра и да би требало појачати рад комуналних служби које би контролисале власнике паса који своје љубимце слободно шетају.

Запитао је и зашто комунални полицајци не кажњавају власнике који без заштитне корпе и повоца шетају љубимце и изнео став да би такви власници требало да се кажњавају.

– Потребно је применити закон, пооштрити казне, како новчане, тако и затворске, јер су очигледно слабе – рекао је Дагистани.

Сматра да је за сваки инцидент у коме учествује пас, крив власник, јер, како је рекао, ако је неко решио да узме пса из љубави за себе или дете, мора и да брине о њему.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept