Početna » ИЗМЕНЕ ЗАКОНА: ЈЕДНАКА ПРАВА ЗА МАЈКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ КАО И ЗАПОСЛЕНИМ ПОРОДИЉАМА

ИЗМЕНЕ ЗАКОНА: ЈЕДНАКА ПРАВА ЗА МАЈКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ КАО И ЗАПОСЛЕНИМ ПОРОДИЉАМА

Сазнајте више о недавним изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом у Србији, у циљу пружања континуиране подршке мајкама предузетницама. Откријте проширена права за запослене очеве чији су супружници предузетници, као и једнак статус који се даје мајкама предузетницама у погледу родитељског одсуства. Ове промене имају за циљ да подрже и оснаже мајке предузетнице и њихове породице.

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије усвојила је предлог измена и допуна Закона о финансијској подршци породици са децом, чиме показује опредељеност да континуирано пружа подршку мајкама предузетницама. Министарство за бригу о породици и демографију најавило је измене које имају за циљ да обезбеде једнака права мајкама предузетницама и пружи подршку запосленим очевима чији су супружници предузетници.Повећана права за запослене очеве:
Према предложеним изменама, очеви који су запослени и имају супружнике предузетнике имаће право на одсуство ради неге детета и накнаду зараде након три месеца од рођења детета. Ово укључује одсуство за посебне потребе за бригом о деци и накнаду зараде.

Отац може остварити ова права након што дете наврши три месеца живота, у преосталом периоду до годину дана за прво и друго дете, а до две године за трец́е и свако наредно дете.

Једнак статус за мајке предузетнице:
У складу са одлуком Уставног суда, измене овог закона имају за циљ да обезбеде једнака права мајкама предузетницама. Предложеним изменама се мајкама предузетницама даје право на одсуство са рада до две године за трец́е и наредну децу.

Циљ предложених измена и допуна Закона о финансијској подршци породици са децом је пружање подршке мајкама предузетницама и њиховим породицама, наглашавају у Министарству бриге о породици и демографији.

Недавне измене Закона о финансијској подршци породици са децом у Србији доносе позитивне помаке за мајке предузетнице и њихове породице. Проширујуц́и права запослених очева и дајуц́и једнак статус мајкама предузетницама, влада има за циљ да подржи и оснажи ове појединце у њиховој двострукој улози родитеља и предузетника. Предлог измена Закона о финансијској подршци породици са децом има за циљ да подржи мајке предузетнице, као и њихове породице, навело је Министарства за бригу о породици и демографију.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept