Početna » ЈЕДНА ГРУПА ПЕНЗИОНЕРА НЕЋЕ ДОБИТИ ЈАНУАРСКО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Из ПИО фонда стигла најновија информација

ЈЕДНА ГРУПА ПЕНЗИОНЕРА НЕЋЕ ДОБИТИ ЈАНУАРСКО ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА: Из ПИО фонда стигла најновија информација

Просечна пензија у Србији ће се и званично повећати на 45.000 динара

од Паланка данас
0 Коментар

Ускоро креће исплата увећаних пензија, а многи пензионери се радују таквим вестима.ПИО фонд је од почетка године донео и неке нове одлуке које су ступиле на снагу, а једна од тих је и бесплатне бање за наше старије, али наравно постоје одређени услови који морају да се испуне.

Примања увећаних пензија ће износити 14,8 одсто и просечна пензија у Србији ће се и званично повећати на 45.000 динара, али из ПИО фонда су нагласили да једна група пензионера неће добити увећање.

Сада поново стижу информације и саопштено је ко још неће моћи да очекује увећан износ на својим рачунима.

Наиме, Уредбом о условима, висини, обухвату корисника пензија и динамици исплате новчаног износа као увећања уз пензију, коју је Влада Републике Србије донела на седници од 7. децембра, прописано је да се новчани износ као увећање уз пензију исплаћује корисницима старосне, превремене старосне, инвалидске и породичне пензије која од децембра 2023. до новембра 2024. године не прелази износ од 51.618,14 динара.

У наведеном периоду новчани износ ће се исплаћивати, као и до сада, месечно уз пензију.

Из Фонда још напомињу да није потребно да корисници пензија подносе захтев за исплату увећања, с обзиром на то да ће се оно, као и увек, обрачунати и исплатити од стране Фонда у редовном поступку, без доношења појединачних решења.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept