Početna » ЈЕДНОСТАВАН НАЧИН ПРИЈАВЕ: Вршњачко насиље од данас се може пријавити електронски на платформи “Чувам те”

ЈЕДНОСТАВАН НАЧИН ПРИЈАВЕ: Вршњачко насиље од данас се може пријавити електронски на платформи „Чувам те“

ВРШЊАЧКО насиље у Србији од данас може да се пријави и електронски и то на платформи "Чувам те".

од Паланка данас
0 Коментар

Како је речено на представљању платформе у Канцеларији за Е-управу Владе Србије, родитељи и деца ће попуњавањем формулара на овој платформи, која се састоји од 10 корака, моћи да пријаве насиље.Како је истакнуто, то могу да ураде анонимо, али и да се представе, а такође моћи ће да прате поступање по њиховој пријави. Они који пријаве насиље анонимно мораће да запамте број пријаве како би пратили поступање, а они који су се приликом приступања представили добиће информације на имејл адресу.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић је истакао да је циљ покретања ове платформе да се грађанима омогући да на једноставан начин пријаве насиље и да на транспарентан начин прате поступање надлежних институција по њиховој пријави.

– Захваљујући националној платформи ‘Чувам те’ имаћемо увид у ефикасност поступања сваке установе где се чека на поступање, а кроз време и анализе које су донеле позитивне резултате или нису – рекао је Јовановић.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept