Početna » ЈОШ 100.000 ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА У МАЈУ ИЛИ ЈУНУ

ЈОШ 100.000 ТУРИСТИЧКИХ ВАУЧЕРА У МАЈУ ИЛИ ЈУНУ

Министар туризма и омладине Хусеин Мемић рекао је да је са Александром Вучићем и Синишом Малим разговарао о додатним ваучерима за субвенционисани одмор у Србији. Додао је да верује да ће они бити одобрени током маја или јуна месеца.

„Недавно смо, на отварању Kуршумлијске Бање, заједно са председником разговарали на тему бесплатних ваучера, за које је дао ‘ветар у једра’ за додатних 100.000. Ја сам разговарао и са мојим колегом Синишом Малим и верујем да ће то бити одобрено негде у мају или јуну“, изјавио је Мемић за Тањуг.Он је додао да је недавно Влада Србије поделила 100.000 ваучера.

Нагласио је да је програм субвенционисаног одмора Влада први пут покренула 2015. године и да је на тај начин стимулисала српске туристе да путују по Србији.

„Имамо велики проблем, пошто туризам у Србији расте, а број капацитета је мали, потребно је да се отворе нови хотели са четири или пет звездица. Ми сада размишљамо на који начин да поспешимо изградњу нових хотела. Ово су сада неке слатке муке које нас очекују, јер како нам говори почетак 2023. године, верујем да ће и ово бити рекордна година“, нагласио је Мемић.

Истиче и да су захваљујући тој политици хотелијери у Србији, током и након пандемије коронавируса, успели не само да сачувају, већ и побољшају свој промет.

„Јесте да наши најстарији најчешће користе ваучере, али је јако битно да имамо растуће дестинације када је у питању домаћи туризам. Сокобања се показала као једна од најбољих дестинација. Већину ваучера наши туристи користе у Сокобањи“, рекао је Мемић.

Он је додаода је та бања током 2021. и 2022. године била „најатрактивнија дестинација када су у питању домаћи туристи“.

Тањуг

 You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept