Početna » ЈУЧЕ ИЗБИЛО ШЕСТ ПОЖАРА ЗБОГ УДАРА ГРОМА: Ватрогасци имали пуне руке посла, неки делови земље остали без струје

ЈУЧЕ ИЗБИЛО ШЕСТ ПОЖАРА ЗБОГ УДАРА ГРОМА: Ватрогасци имали пуне руке посла, неки делови земље остали без струје

ВАТРОГАСЦИ су имали 28 интервенција од вечери до јутра на територији Београда, саопштио је данас начелник Управе за ватрогасно-спасилачке јединице Милош Миленковић.

Он је додао да су 93 ватрогасца са 33 возила била на терену. Највише интервенција односило се на уклањања стабала (15 интервенција), а у шест случајева ватрогасци су гасили пожар настао услед удара грома.– На територији Земуна имали смо два пожара изазвана громом у породичним кућама, није било повређених. Причињена је материјална штета, али правовременом реакцијом брзо су локализовани и ликвидирани пожари – рекао је Миленковић за РТС.

Према његовим речима, на Чукарици гром је ударио у трафостаницу, али је брзом интервенцијом електроснабдевање стабилизовано. Невреме је захватило и Јужнобачки, Мачвански, Сремски и Подунавски управни округ и град Смедерево.

– Била су три пожара изазвана ударом грома, али правовременом реакцијом ватрогасаца спречена је већа материјална штета и није било повређених – рекао је Миленковић.

У Јужнобанатском округу, Панчеву, Алибунару, Браничевском округу, Пожаревцу, Голупцу било је интервенција техничког карактера, највише уклањања стабала. У Борском округу било је спорадичних прекида у електроснабдевању у Мајданпеку.

Снабдевање струјом сада је уредно осим у Доњем Милановцу, где се ради на уклањању квара, наводи РТС.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept