Početna » ЈУТЈУБЕР ИЗРАЧУНАО КОЛИКО КОШТА ЈЕДНУ БАЛКАНСКУ ПОРОДИЦУ ЖИВОТ У НЕМАЧКОЈ

ЈУТЈУБЕР ИЗРАЧУНАО КОЛИКО КОШТА ЈЕДНУ БАЛКАНСКУ ПОРОДИЦУ ЖИВОТ У НЕМАЧКОЈ

"Ако муж и жена раде, зарађују око 4.500 евра месечно".

од Паланка данас
0 Коментар

Многи желе у Немачку да би добро зарадили, али ни то није баш „сигурица“ – у једном издању „Вулетове сваштаре“, јутјубер је покушао да срачуна колики су тачни месечни трошкови живота четворочлане породице у Немачкој.

Вуле је на основу свог искуства у тој земљи с једне стране сабрао месечна примања, а с друге издатаке једне породице, а на крају је уврстио и додатне трошкове, попут цигарета или излазака.

Што се зараде тиче… „Ако муж и жена раде, зарађују око 4.500 евра месечно. Узео сам неки просек, наравно да има брачних парова који зарађују и више ако су на вишој позицији, у некој јакој фирми и онда раде и ноћне смене, имају можда и пет и по хиљада месечно заједно. Али има и оних који зарађују мање, тако да је ово добар просек зараде за мање квалификоване људе. Ја нисам узео инжењере ни ИТ стручњаке, него људе који имају неки мали занат и раде у индустрији, а таквих је највише“, објаснио је Вуле.

Додао је дечији додатак за двоје деце од 440 еура и дошао до месечних примања од 4.940 евра.

С друге стране, за изнајмљивање стана у Немачкој породица од четири члана мора издвојити око 1.200 евра, а трошкови режија су 250 евра, док ће месечни издатак за храну, према његовом искуству, бити око 1.000 евра.

Открио је и колико износе трошкови осигурања, горива и сервиса за аутомобил ако живите у Немачкој, али и да би пушачи морали да нађу још један посао да финансирају своју навику.

„Kутија од 20 цигарета је 8 евра, ако их купујете сваки дан, месечно ћете потрошити 240 евра или 480 евра ако су у породици два пушача. Тада сте у минусу и треба да тражите додатни посао за тај трошак“, објаснио је.

За одлазак на путовање за годишњи одмор треба издвојити око 500 евра сваки месец како би се довољно уштедело, а на крају је рекао како пензија може бити јако добра у Немачкој, а може се добро зарадити и на продаји стана или улагањем у животно осигурање.

Погледајте Вулетову рачуницу.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept