Početna » КАКО ДО ПОВРАЋАЈА АКЦИЗЕ НА ДИЗЕЛ И БИОГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

КАКО ДО ПОВРАЋАЈА АКЦИЗЕ НА ДИЗЕЛ И БИОГОРИВО ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Од 1. јануара пољопривредници ће моћи да, према новом правилнику, затраже поврат акцизе коју су платили на дизел и биогориво. Ова могућност односи се само на моторно гориво које се користи у пољопривредне сврхе, али то није једини услов.

од Паланка данас
0 Коментар

Наиме, овим прописом је предвиђено да ће пољопривредници поврат акцизе моћи да остваре за највише 100 литара нафте и биогорива, а постоји и ограничење у погледу површине земљишта које се обрађује.Тако ће се гледати колико је горива потребно за обраду засејаних или засађених површина земљишта под конкретном биљном културом, до највише 100 хектара.

Да би поднели захтев за поврат акцизе, пољопривредници ће морати да поседују и фискалне рачуне на којима ће – када је реч о пољопривредницима који су физичка лица – стајати и број пољопривредног газдинства.

Фискални рачун, прецизира се, „мора да садржи податке о купцу, врсти, количини и вредности набављених деривата нафте и биогорива“.

Захтев за остваривање права на рефакцију плаћене акцизе, у складу са овим правилником, подноси се министарству надлежном за послове пољопривреде – Управи за аграрна плаћања, избором и попуњавањем одговарајућег електронског обрасца захтева, у онлине форми, непосредно у оквиру софтверског решења еАграр, стоји у правилнику.

Правилником се прописује и шта се све уноси у тај електронски образац захтева, што између осталог укључује и датуме и количине купљеног горива, као и бројеве тих фискалних рачуна који се односе на конкретну куповину.

Уноси се, такође, и назив катастарске општине, број и површина катастарске парцеле засађене под одговарајућом биљном културом за коју је извршена набавка деривата нафте и биогорива за пољопривредне сврхе и други подаци.

По пријему захтева Управа спроводи административну контролу упоређивањем података са подацима из регистара и службених евиденција, наводи се у правилнику.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept