Početna » КАКО СЕ САДА РАЧУНАЈУ ПЛАТЕ ПОЛИЦАЈАЦА? Влада је усвојила уредбу, ОВО ЈЕ НОВА ТАБЕЛА ПЛАТНИХ РАЗРЕДА

КАКО СЕ САДА РАЧУНАЈУ ПЛАТЕ ПОЛИЦАЈАЦА? Влада је усвојила уредбу, ОВО ЈЕ НОВА ТАБЕЛА ПЛАТНИХ РАЗРЕДА

Плате полицијских службеника у Србији разликују се у зависности од позиције на којој се налазе

од Паланка данас
0 Коментар

Влада Србије недавно је донела Уредбу о изменама и допунама Уредбе о платама полицијских службеника, који је моментално ступио на снагу и примењује се од плате за јануар ове године.Плате полицијских службеника у Србији разликују се у зависности од позиције на којој се налазе, а разврставање радних места, група и платних разреда у полицији врши се на основу критеријума за вредновање послова: сложеност, компетенције, степен одговорности, степен самосталности у раду и пословна комуникација.

Испод можете видети како изгледају плате полицијских службеника по степену и разреду. Практично, платни разреди су описима послова опредељене целине које исказују положај радног места унутар платне групе.

Службени гласник

Службени гласник

Који су критеријуми?

У наставку погледајте описе критеријума на основу којих се дефинишу групе радних места, па самим тим и износ плата:

Сложеност послова је критеријум којим се изражава сложеност задатака, поступака и метода рада, потребан степен креативности и знања приликом извршавања задатака, односно доношења одлука, као и у примени и развоју нових метода рада.

Компетенција је критеријум којим се изражава скуп знања и вештина и психолошких захтева, који обликују понашање запосленог и воде постизању очекиваних резултата на радном месту.

Степен одговорности је критеријум којим се изражава ниво утицаја одлука на обављање послова и задатака и остваривања циљева организације, као и одговорност за сопствени рад, резултате и ресурсе.

Степен самосталности у раду је критеријум којим се изражава степен аутономије у раду и одлучивању који се огледа у томе колико се посао врши према усмерењима и упутствима непосредно вишег руководиоца, као и у обиму надзора потребном за обављање послова одређеног радног места.

Пословна комуникација је критеријум којим се изражава степен сарадње и контаката одређеног нивоа, врсте и учесталости са органима и субјектима изван Министарства и организационим јединицама унутар Министарства у сврху постизања циља, односно извршавања заједничких послова и задатака.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept