Početna » МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ ПРЕКИНУЛА НАГАЂАЊА: „Нема разлога да се продужи зимски школски распуст“

МИНИСТАРКА ГРУЈИЧИЋ ПРЕКИНУЛА НАГАЂАЊА: „Нема разлога да се продужи зимски школски распуст“

Министарка здравља Даница Грујичић изјавила је данас да нема разлога да се, због епидемиолошке ситуације, продужи зимски распуст за ђаке и напоменула да су ученици у Војводини јутрос већ кренули у школу.

од Паланка данас
0 Коментар

Грујичић је појаснила да су испитивања показала да је највећа заступљеност респираторних инфекција код деце старости до четири године.„То је узраст деце која похађају вртиће, а не школе, тако да су резултати такви да нема разлога да се продужи распуст“, рекла је Грујичић за „Ново Јутро“ на Пинку.

Она се осврнула и на досадашњи рад ресора на чијем је челу 14 месеци и навела како је урађено много тога, укључујући доношење закона који је омогућио да пацијенти добијају терапију која је најбоља за њих.

„Затим је ту и Закон о здравственој документацији, који ће од првог јануара следеће године обезбедити комплетну заштиту података“, рекла је Грујичић.

Она је нагласила да је са друге стране остало још много тога и да се уради.

„Пре свега јачање примарне здравствена заштите, нови Институт за онкологију и радиологију, реорганизација здравствених система“, рекла је она.

Министарка је нагласила да се такође и ради на решавању неких проблема у систему, попут превеликих листа чекања на магнетну резонанцу.

„За магнетну резонанцу је већ направљен софтвер који би требало да заживи од фебруара. Поента је да смо ревидирали око 7.000 пацијената и испоставило се да је 30 одсто имало заказане прегледе на два места. У овом систему ће бити и КБЦ Ниш и Крагујевац, док ће у трећој фази од маја ући и КБЦ Војводина“, рекла је она и додала да ће бити набављено још 10 магнетних резонанци.

Грујичић се осврнула и на нове пројекте, попут БСЛ лабораторије у Торлаку и измештања породилишта Народни фронт из Улице Краљице Наталије.

„Ове године је уложено око 500 милиона динара. БСЛ лабараторија би требало да буде изграђена до краја ове године, а радови би требало да почну у фебруару. Ту ће радити наши стручњаци и моћи ћемо да идентификујемо све микроорганизме који се појаве“, објаснила је министарка.

Када је реч о новој локацији породилишта, Грујичић каже да се изградња очекује половином ове године и то на Бежанијској коси.

„За то ће бити задужено министарство за јавна улагања, а највероватније ће Народни фронт припасти КБЦ Бежанијска коса“, рекла је она.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept