Početna » МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ ОБЈАВИЛО ВИДЕО УПУТСТВО КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 9000 ДИНАРА ПО ХЕКТАРУ

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ ОБЈАВИЛО ВИДЕО УПУТСТВО КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 9000 ДИНАРА ПО ХЕКТАРУ

 

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је детаљно видео упутство са процесом пријављивања за субвенције које по хектару обрадиве земље износе 9.000 динара.

Видео је објављен на званичном Инстаграм профилу @ministarstvopoljoprivrede.Министарство је раније објавило јавни позив за давања по хектару, који је почео 7. априла, а пољопривредни произвођачи ће своје захтеве моћи да подносе до 31. маја.

Kако су саопштили из Министарства приликом објаве конкурса, неће бити чекања затварања јавног позива, већ ће пољопривредницима средства бити исплаћивана одмах по обради захтева, како би што пре дошли до новца који им је потребан за сетву.

Субвенција по хектару обухвата 6.000 динара плус 3.000 динара регрес за гориво.

Kако би што већи опсег пољопривредника могао да добије ову врсту подстицаја, ове године је померен датум пресека стања регистрованих газдинстава и продужен све до краја трајања јавног позива, саопштили су из Министарства.

Раније је било прописано да за ову врсту субвенција могу конкурисати пољопривредна газдинства која су била регистрована до септембра претходне године.

Из Министарства наводе да се сви пољопривредници о додатним питањима могу информисати бесплатним позивом на број 0800 106 107 или посетити најближу Пољопривредну саветодавну стручну службу.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept