Početna » МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ: ПРИЈАВА ЗА ХЕКТАРЕ МОГУЋА И ЗА ПАРЦЕЛЕ НА ВЕРИФИКАЦИЈИ

МИНИСТАРСТВО ПОЉОПРИВРЕДЕ: ПРИЈАВА ЗА ХЕКТАРЕ МОГУЋА И ЗА ПАРЦЕЛЕ НА ВЕРИФИКАЦИЈИ

од Паланка данас
0 Коментар

Пољопривредни произвођачи могу да поднесу захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи и за парцеле које су на верификацији, а на којима се налази биљна култура, објавило је данас Министарство пољопривреде.
„Ова могућност односи се на пољопривредне произвођаче који су извршили обнову регистрације, а уведена је како бисмо им изашли у сусрет и обезбедили им да се у што већем броју пријаве за ову врсту подстицаја“, саопштило је министарство.

Парцеле на којима се налази биљна култура, а тренутно су на верификацији ће и пре њеног завршетка бити видљиве на платформи еПодстицаји и корисници ће имати могућност да поднесу захтев за подстицаје у биљној производњи.
Обрада поменутих захтева уследиће након што парцеле буду одобрене и уписане у пољопривредно газдинство подносиоца захтева.

Корисници који су већ поднели захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи без парцела на којима се налази биљна култура, а које су на верификацији, потребно је да га замене и укључе и те парцеле.

Министарство подсећа да је обнова регистрације пољопривредног газдинства могућа и уколико постоје парцеле на одобравању, а испуњени су сви остали (прописани) услови. Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи могу поднети захтев за подстицаје на порталу еПодстицаји. Рок за подношење захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи од 18.000 динара по хектару раније је продужен до 1. априла 2024. године.

Извор: ТанјугPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept