Početna » МУП: ДЕЧАК ИМАО СПИСАК ЗА ОДСТРЕЛ И ПЛАН, САМ СЕ ПРИЈАВИО НАКОН ЗЛОЧИНА

МУП: ДЕЧАК ИМАО СПИСАК ЗА ОДСТРЕЛ И ПЛАН, САМ СЕ ПРИЈАВИО НАКОН ЗЛОЧИНА

Начелник београдске полиције Веселин Милић открио је на конференцији за медије у Влади Србије нове детаље из истраге вишеструког убиства у београдској ОШ Владислав Рибникар које је почионио четрнаестогодишњи Коста Кецмановић.

од Паланка данас
0 Коментар

Милић је обелоданио да је Кецмановић сам позвао полицију и пријавио да је пуцао на више лица.

– Био сам на хиљаде увиђаја ово је у српском друштву незапамћено и питање за цео систем је шта треба да урадимо да спречимо слично – рекао је Милић.Представник МУП-а је рекао да је злочин планиран унапред. Милић је јавности показао и списак који је Кецмановић саставио, а на коме су била имена деце које је планирао да убије.

– Ово је месец дана планирано за извршење. К.К. је у дужем времену то планирао, мотив није саопштио. Ватрено оружје узео је из очевог стана и донео са четири молотовљева коктела. К.К. је имао скицу школе и списак деце коју је планирао да ликвидира. Сам је радио план улаза и излаза у школу и одредио је приоритетне мете. Кога ће из ког разреда да ликвидира обележио је бројевима – каже Милић.

Изабрао је учионицу историје јер је она била близу улаза у школу а први час је имало његово одељење.

Према речима Милића, по доласку у школу одмах је извадио пиштољ из торбе и пуцао у радника обезбеђења Д.В, па се окренуо ка деци и дежурној која је седела за столом и још две девојчице које је лишио живота, па је наставио ходником ка учионици историје, успут мења оквир, и одмах је пуцао ка наставници, с врата и осталим ученицима.

Излази из учионице, одлази до дворишта школе, баца оквир из пиштоља и позива полицију, а након тога га лишавамо слободе, објаснио је Милић.

Како је навео, Кецмановић није имао никакве менталне проблеме.

ОТАЦ дечака који је извршио масакр у школи на Врачару је хапшен, оба пиштоља су имала легалне дозволе, рекао је министар унутрашњих послова Братислав Гашић на ванредној конференцији Владе Србије за новинаре.

Отац тврди да су пиштољи били закључани у сефу, под шифром. Очигледно да је дете имало шифру, чим је успело да дође у посед пиштоља, рекао је Гашић.

Према незваничним информацијама, дечак који је починио масакр је заједно са оцем ишао у стрељане. Према родитељима, тј, оцу биће предузете законом предвиђене мере.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept