Početna » МУП НАЈАВИО ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ТУРИСТИЧКИХ АУТОБУСА

МУП НАЈАВИО ПОЈАЧАНУ КОНТРОЛУ ТУРИСТИЧКИХ АУТОБУСА

од Паланка данас
0 Коментар

Министарство унутрашњих послова, Управа саобраћајне полиције, у наредном периоду појачано ће контролисати аутобусе који превозе туристе како би се грађанима обезбедило да се безбедно и на прописан начин одвезу на желјене дестинације, најављено је из МУП-а Србије.„Министарство унутрашњих послова жели да буде проактивно и на време провери како исправност возила, тако и поштовање прописа од стране возача“, објаснио је помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан.

Прецизирао је да ће се контрола у првој фази одвијати на местима поласка, како би организатори превоза на време могли да исправе евентуалне неправилности и осигурају безбедну вожњу путницима, док ће у другој фази та контрола бити обавлјана на одговарајућим местима приликом уласка аутобуса у нашу землју.

Према његовим речима, уз провере возача на психоактивне супстанце, алкохол, као и да ли су испунили законом прописано време одмора, полиција ће проверавати и испуњеност административних услова, па тако возач мора имати индивидуалну дигиталну картицу, путни налог, уговор о раду, копију лекарског уверења и међународну ознаку за транспорт.

Пожелевши свим путницима срећан пут, Беленцан је истакао да је суштина ових контрола да безбедност саобраћаја и сигурност путника буду на високом нивоу.

Позвао је привредне субјекте који се баве организованим транспортом путника да на прописан начин и безбедно учествују у саобраћају.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept