Početna » НАЈЛЕПШЕ ЧЕСТИТКЕ И ПОРУКЕ ЗА ЈОВАЊДАН: Улепшајте славу домаћинима пригодном поруком

НАЈЛЕПШЕ ЧЕСТИТКЕ И ПОРУКЕ ЗА ЈОВАЊДАН: Улепшајте славу домаћинима пригодном поруком

Јовањдан се прославља 20. јануара

од Паланка данас
0 Коментар

У данашње време, незаобилазни је обичај да се смс честиткама обрадују најближи за празнике, као што су Нова Година, Божић, Ускрс, Бадњи дан и слично. Временом постало је модерно да се и слава честита на сличан начин.Како је Свети Јован једна од најчешћих слава код Срба, одмах после Никољдана, Аранђеловдана и Ђурђевдана, настао је велики број порука којима се може честитати и Јовањдан.

Јовањдан се прославља 20. јануара. Тај дан је посвећен хришћанском свецу Јовану Крститљу, који је крштавао људе у реци Јордан. Између осталог свети Јован је крстио и Исуса. Погубљен је по налогу римског владара Ирода, који је наредио да се Јовану Крститељу одруби глава.

Славске честитке

Уколико неко од ваших пријатеља, колега и рођака слави светог Јована, можете им честитати неком од пригодних порука. Ево неколико лепих предлога:

Срећна Слава! Нека вам свети Јован прелије бачве са вином, домове са житом и здрављем, а поља са родом и берићетом.

Ево нама дивног дана, наше славе СВЕТОГА ЈОВАНА! Он Крститељ беше нашега Господа, Претеча и Пророк Бога истинога. О Јоване свети, ми ти се молимо за све оне које у Христу волимо. Заступник нам буди пред престолом Творца, измоли нам милост код Сина и Оца! Срећна слава, здрави били, у здрављу је прославили!

У чије се здравље пило, све му здраво и весело било, да се увек песма ори, да се мудра реч прозбори, нек је срећна слава свима, да славите вековима!

Сретна ти слава домаћине! Да ти виногради буду пуни грозђа а подруми пуни вина, да ти се њивом пшеница злати, да ти се амбари напуне кукурузом, да ти се у кући дечији смех и песма оре, да ти укућани буду увек исти, да твојим домом влада здравље, слога и љубав. Да ти је сретно и берићетно!

Ко је прославља ове године, прослављао је и до године, пуну и честиту, сретну и богату, много лета, а све за његова живота, он и његова деца. Срећна Слава!

Домаћице вредна, права, срећна теби крсна слава, прекрсти се и помоли нек престане све што боли, нек те права вера снажи и нека ти душу блажи. Срећна слава и све најлепше!

Славски дан Вам срећан домаћине, да имате госте фине, да здравица дуго кружи, да се вино добро служи, да у дому цвета слога, да је здравље дар од Бога!

Помогла ти крсна слава, заштитила сваког твога, док у цркви колач сечеш ти помени свеца свога. Он те штити он те воли и зато се њему моли. Срећна слава, домаћине!

Свети је дан, такав нек буде, свог свеца слави, а воли људе. Подигни чашу такав је ред, вино у чаши у души мед. Вино нека ти тело блажи, а вера нек ти душу оснажи. Ово је здравица из душе права СРЕЋНА ТИ ДОМАЋИНЕ КРСНА СЛАВА.

Догорева славска свећа, нек вас прати свака срећа. И нек тамјан замирише, све невоље нек избрише. Нек вас води вера права и нека је срећна крсна слава.

Нек дрхтави пламен славске свеће, сагори сву тугу, муку и боли, нека се заувек у твојој кући само слави, поштује и воли. Ово је жеља из срца, права, срећна ти пријатељу крсна слава.

Немој данас ништа да те брине, сретна слава домаћине, На столу је славски колач жито и вино, трпеза је постављена фино, Јовањдан се вечно слави, живи били и да сте здрави!

Да славите још сто година, ви код нас, а ми код вас срећна слава!

У чије се здравље вино пило, све му здраво и весело било, родило му и жито и вино, понајвише пшеница белица и у кући здрава дечица.

Данас када упалите славску свећу, нека вам Свети Јован донесе срећу. Деца да вам расту жива и здрава, Срећна вам ваша Слава!

Славска свећа нека подрхтава, здрави били срећна крсна слава, и нек тамјан мирис шири, сваки немир нека смири. Бог вам сваку срећу дао и од зла вас сачувао.

Обичаји то су давни, обичаји православни, да се слави и прославаља, да се крсти и наздравља. Славите је сви у здрављу радујте се православљу. Својим душом, срцем целим ја вам срећну славу желим.

Домаћине срећна слава, молим се за сваког твога, нек те води вера права, у једнога Христа Бога. Чашу горе и наздрави, и нека се вазда` слави. Срећна слава теби и твојим укућанима!

Домаћине свога крсног Свеца поштуј, он се увек воли, Свети Јован тебе чува за тебе се моли, прослављајући њега славиш самог Бога, пренеси својој деци да не живе без тога.

Сваки домаћин прави, крсну славу слави. Уз колач, жито и свећу желим вам праву срећу. Срећна слава.

Јован Крститељ заузима посебно место. Зато га Срби славе често. Он је крстио нашег Христа, зато је његова вера чиста. Са поносом ову славу слави, као сваки верник прави! Срећна слава!

Срећна слава драги домаћине у здрављу је прославите, на млађе је оставите, да је славе док је света, због среће и берићета, обичаји живе давни, славише нам преци славни! Домаћине чашу горе мудре нек се речи зборе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept